Evenimentul Zilei > Social > Omenirea e pusă în pericol de o altă nenorocire. Cu ce vor să ne hrănească
Omenirea e pusă în pericol de o altă nenorocire. Cu ce vor să ne hrănească

Omenirea e pusă în pericol de o altă nenorocire. Cu ce vor să ne hrănească

Firma susţine că este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru aşa-numita „carne curată”, care nu provine de la animale sacrificate.

Singapore şi-a dat acordul pentru ca start-upul american Eat Just să poată să comercializeze carnea sa de pui crescută în laborator, transmite Reuters. Un nugget costă 50 de dolari.

Vom mânca carne artificială crescută în laborator?

Cererea pentru alternative la carnea obişnuită este în creştere pe fondul îngrijorărilor consumatorilor cu privire la starea de sănătate, bunăstarea animalelor şi mediul înconjurător. Mai multe opţiuni de carne produsă din proteine pe bază de plante, promovate pentru prima dată de firmele Beyond Meat Inc şi Impossible Foods, sunt disponibile pe rafturile supermarketurilor şi în meniurile restaurantelor.

Aşa-numita “carne curată”, care este produsă din celule crescute în laborator, este încă într-un stadiu incipient dar gata pentru a fi în galantare

“Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicată creată pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comercială la scară largă în Singapore”, a informat firma Eat Just într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Potrivit companiei americane, carnea va fi vândută sub formă de nuggets de pui, urmând ca detaliile cu privire la lansarea produsului să fie anunţate la o dată ulterioară. Anterior însă firma a estimat că fiecare nugget va costa 50 de dolari.

Cererea de alternative la carne a crescut pe măsură ce oamenii au devenit mai îngrijoraţi privind sănătatea, bunăstarea animalelor şi mediul

Compania a spus că avizul este un mare progres pentru industria alimentară mondială şi că speră ca alte ţări să urmeze acest exemplu.

În ultimul deceniu, zeci de alte starup-uri au încercat să aducă pe piaţă astfel de produse. Două dintre ele sunt Future Meat Technologies (Israel) şi Memphis Meats, sprijinit de Bill Gates.

Deşi mulţi au spus că aceste produse au beneficii privind mediul, unii oameni de ştiinţă au sugerat că ar putea reprezenta un risc crescut pentru climă, în anumite circumstanţe, potrvit celor relatate de Agerpres.