Liderul de la Washington a folosit un diagnostic rapid, care a produs un rezultat în mai puţin de 15 minute. „Cred că l-am făcut chiar din curiozitate să văd cât de repede funcţionează”, a declarat Trump, care luna trecută a fost testat negativ după ce a intrase în contact cu un oficial brazilian testat pozitiv pentru noul Coronavirus.

Conform Agrepres, care citează Reuters, Sean Conley (medicul preşedintelui american) a anunţat într-o informare publicată de Casa Albă că Trump a fost supus unui nou test creat de Laboratoarele Abbott, al cărui rezultat este gata în 15 minute. „Este sănătos şi fără simptome”, se arată în scrisoarea medicului.

Altfel, preşedintele SUA a anunţat planurile de operaţionalizare, de către personalul militar şi federal, a unui spital de campanie în cadrul Javits Center din New York, pentru a ajuta metropola să facă faţă fluxului de pacienţi.

Amintim că New York a devenit epicentrul epidemiei noului coronavirus din SUA, cu peste 47.000 de cazuri confirmate., motiv pentru care executivul va trimite sistemului public spitalicesc din New York măşti de protecţie N-95 pentru a ajuta cadrele medicale să facă faţa situaţiei luna următoare.

Iniţial, Trump a minimalizat ameninţarea pe care o reprezintă noul virus, dar acum a invocat Defense Production Act din perioada războiului din Coreea, pentru a cere companiilor să producă ventilatoare: „Avem peste 100.000 (ventilatoare) care se produc chiar acum sau a căror producţie va porni în curând”, a mai spus Trump.

În acest sens, liderul de la Casa Albă a discutat recent cu directorul general al General Motors, Mary Barra, care i-a confirmat că producţia de ventilatoare va începe în curând.