Molima e nimic pe lângă ce vine! „New biblical locust” se abate peste omenire

Molima e nimic pe lângă ce vine! „New biblical locust” se abate peste omenire

Se presupunea că această invazie fără precedent, „New biblical locust”, ar fi la a patra generație care produce roiuri de până la 8.000 de ori mai mari decât la începutul acestui an.

Când aceste roiuri de lăcuste se apropie de o zonă, roiul este atât de gros încât pur şi simplu blochează soarele. Autoritățile le-au pulverizat cu pesticide din avioane, dar atunci când vorbești despre milioane de lăcuste într-un singur roi, uciderea lor pare o misiune imposibilă. Această nouă generație de lăcuste lovește din nou Africa, dar ceea ce a surprins pe mulți experți este cât de tare lovește Pakistanul și India.

Mai mult, Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a lansat un apel internaţional pentru strângerea de fonduri în vederea achiziţionării de produse pesticide şi de avioane de mici dimensiuni necesare în lupta împotriva lăcustelor. Doar că, în unele situaţii, cum ar fi Somalia, Eritreea, Sudanul de Sud sau Republica Democrată Congo, acestea nu ar putea fi utilizate din cauza războaielor interne. Organismul ONU nu exclude o criză alimentară severă în aceste state africane, din cauza compromiterii recoltelor.

Fenomenul este descris ca fiind „biblic”

Expres, folosește termenul „biblic” pentru a descrie acest fenomen cu care se confruntă Pakistanul, iar guvernul a fost nevoit recent să declare situaţie de urgență națională din cauza lăcustelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Zeci de milioane de oameni sunt pregătiți să facă față lipsei de hrană pe continent, după ce „New biblical locust”  a pornit spre India și Pakistan. În Pakistan, a fost declarată o situație de urgență națională după ce un focar de lăcuste, la o scară biblică , a provocat ravagii în zonele agricole din estul Punjabului, sudul Sindhului și sud-vestul Baluchistanului".  Iar Bhagirath Choudhary, directorul Centrului de Biotehnologie din Asia de Sud cu sediul la New Delhi, spune că: „Nu am mai văzut niciodată ceea ce am avut în ultimele luni în India - niciodată în istorie”.

Cea mai gravă criză umanitară de la al Doilea Război Mondial