Coroana din partea Stelei nu a fost primită la mormântul lui Ştefan Sameş

Coroana din partea Stelei nu a fost primită la mormântul lui Ştefan Sameş

Ştefan Sameş a fost înhumat ieri. Familia fostului fotbalist nu a permis ca mormântul său să fie pângărit de vreun obiect comemorativ trimis de fariseii şefi ai "roş-albaştrilor".

Fostul mare fotbalist Ştefan Sameş a fost înmormântat, ieri, la cimitirul Izvorul Nou. Coroana trimisă de clubul Steaua, cea mai sărăcăcioasă dintre cele aduse la faţa locului, a fost respinsă de familia fostului mare fundaş, care a fost dat afară din Ghencea la începutul acestui an. Coroana a fost aruncată lângă un zid, dincolo de poarta cimitirului.

Aceasta a fost ultima dorinţă a lui Sameş, care n-a uitat cum l-a umilit clubul pentru care şi-a rupt picioarele aproape toată cariera. "Gigi l-a sfidat şi «Sami» mi-a spus mereu că «Argăseală şi Strizu m-au omorât!». Ştefan mi-a cerut pe patul de spital: «Te rog să nu accepţi nicio floare de la club dacă e să mor, nu vreau să am de-a face cu ei, vreau să mă lase liniştit»", a spus, printre lacrimi, Lorena Sameş, soţia fostului fotbalist.

"Argăseală mi-a făcut rău", "Duckadam - maimuţă"

Ne puteți urmări și pe Google News

Boala lui Sameş (cancer nazo- faringian) s-a declanşat la puţin timp după ce a fost dat afară fără nicio explicaţie de la sectorul de juniori al Stelei, unde lucra de ani de zile.

În ultimele zile din viaţă, chiar dacă nu mai putea comunica decât prin bileţele cu soţia sa, Sameş se măcina tot din cauza tratamentului mizerabil la care fusese supus de cei care conduc acum clubul. "Nu vreau Steaua", "Argăseală mi-a făcut rău", "Duckadam, maimuţă", a scris Sameş în ultimele zile din viaţă.

Cutremurătoarele mesaje au mişcat toată suflarea stelistă. Nu însă şi pe Gigi Becali, care a oripilat pe toată lumea duminică, după ce i s-a transmis tragica veste. Deloc mişcat de drama familiei Sameş, fostul oier a spus zeflemitor că "o să trimită Argăseală o coroană".

Asta după ce acelaşi sinistru personaj se bătea cu pumnii în piept, în urmă cu câteva luni, că-l va ajuta: "Cât costă? Îi plătesc eu tot tratamentul! Becali plăteşte!", s-a fălit Gigi Becali, în aprilie, în direct la GSP TV.

Onoruri militare

Peste o sută de persoane – rude, prieteni, foşti fotbalişti, dar şi fani – au asistat la funeralii. Regimentul 30 Gardă şi Protocol "Mihai Viteazul", cel mai important al ţării, i-a oferit onorurile militare lui Sameş, locotent- colonel în rezervă. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost purtat pe umeri de şase militari.

RECUNOŞTINŢĂ

Belodedici: "A fost idolul meu"

La înmormântarea lui Sameş au venit câţiva dintre foştii colegi - Florea Voinea, Vasile Aelenei -, dar şi alţi jucători care au făcut istorie în Ghencea, printre care Adrian Bumbescu şi Miodrag Belodedici, fundaşii centrali ai Stelei când a luat Cupa Campionilor Europeni. "A fost idolul meu. Nea Fane va rămâne mereu în gândurile noastre", a spus Belodedici.

Fanii Stelei nu l-au uitat nici ei pe fostul fundaş al "roş-albaştrilor" din perioada 1973-1982, aducându- i mai multe coroane. Alex Piţurcă şi colegii săi de la grupa de juniori născuţi în 1983 au venit, de asemenea, cu o coroană uriaşă.

AMATORISM

Steaua face transferuri doar din gură

Conducătorii Stelei s-au întrecut în ultimele zile în tot felul de promisiuni că vor întări echipa, mai ales în compartimentul ofensiv, dar totul a rămas doar la stadiul de simple vorbe în vânt.

Gigi Becali nu ratează nicio ocazie să se umfle în pene că se va întâlni cu Marian Iancu şi că, la un an după ce a adus "lotul Urziceni", va face o mutare similară, vizând mai mulţi jucători de la Poli Timişoara.

"Îl ajut pe Iancu să-şi protejeze investiţia. El mă ajută să fac echipă puternică şi să obţin rezultate bune, aşa e cel mai bine şi pentru el. Se poate să îi iau şi în coproprietate. O să vedem zilele următoare când mă întâlnesc cu el", s-a lăudat Gigi Becali la GSP TV. Nimic nu s-a rezolvat însă deocamdată.

Juniorii au intrat în grevă!

Narcis Răducan, directorul sportiv al "roş-albaştrilor", a vorbit, la rândul său, ieri, de ţintele Moraes, Bourceanu şi Prepeliţă, numele care s-au vehiculat în van toată vara.

În timp ce şefii Stelei se fac de râs aiurind despre transferuri, echipa se confruntă cu probleme uriaşe. FCM Bacău ameninţă că va cere neprogramarea şi depunctarea "roş-albaştrilor" dacă nu vor achita 800.000 de euro pentru Eugen Baciu, conform înţelegerii semnate în 2005. Mai mult, nici juniorii nu mai suportă debandada de la club.

Sectorul juvenil a ajuns pe mâinile necunosctului Dumitru Uzunea, iar copiii au fost anunţaţi că trebuie să se pregătească pe baza "Voinţa", aflată într-o stare deplorabilă. Juniorii n-au acceptat să se antreneze pe coclauri. Grupa de juniori născuţi în 1993 a boicotat şedinţa de pregătire de ieri!

Dacă Steaua nu-şi înscrie cel puţin cinci echipe de copii şi juniori în competiţiile oficiale riscă să-şi piardă locul în Liga I, deoarece nu mai îndeplineşte regulamentul şi condiţiile de licenţiere.