Editura Evenimentul si Capital

Cornel Dinu, ATAC la Carmen Dan, șefa de la MAI. „E firesc ca duduia să nu ştie sau să nu înţeleagă articolul din Constituţie”

Cornel Dinu
Autor: | | 2 Comentarii | 1695 Vizualizari

Cornel Dinu, fost mare jucător al echipei Dinamo, a comentat prin intermediul unei scrisori deschise problema ce vizează modernizarea arenei din Ștefan cel Mare.

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit, astăzi, despre problema care împiedică modernizarea stadionului Dinamo, pentru Europeanul de fotbal din 2020. Carmen Dan a spus că va încerca să desființeze această asociere, iar arena să intre în programul de reconstrucție. Cornel Dinu a trimis o scrisoare deschisă către cotidianul „Gazeta Sporturilor” și a criticat-o pe șefa de la Interne, pentru poziția expirmată.

"«Istoria se repetă cu alţi oameni şi în alte timpuri», spunea marele istoric Nicolae Iorga. Se referea, desigur, şi la noi. Trăim momente de decadenţă în toate domeniile, poate la fel de dăunătoare ca atunci când soarta ne-o hotăra cominternul prin decimatoarea luptă de clasă impusă. Acum, se zice că ar fi "sistemul".

Tot de afară şi la fel de păgubos. Totuşi, după 1946 am avut un ministru al Justiţiei, în persoana lui Lucreţiu Pătrăşcanu, specialist în drept, iar sistemul de judecată cu asesori populari, care mai aveau bunul simţ românesc, dictându-le-n decizii o conştiinţă încă curată.

În regimul Ceauşescu şi justiţia a avut specialişti de excepţie, profesorul Stătescu şi şefii de promoţie Silviu Curticeanu, de la Cluj, şef al cancelariei prezidenţiale din 1969 până în 1989, şi Nicolae Popovici. Acesta din urmă chiar i-a explicat lui Ceauşescu că, neexistând cadru legal, greviştii de la Braşov şi din mine nu pot fi condamnaţi. Şi Ceauşescu s-a conformat.

Mai amintesc doar că, după 1966, numirile în funcţii de producţie se făceau pe competenţă, şi nu pe criterii politice. La fel şi în funcţiile de stat, cu mici excepţii de linguşitori de care Orientul şi Balcanii nu pot scăpa vreodată. Bufoni la casa regelui.

Şi acum avem specialişti valoroşi, dar discreţionarul care numeşte în funcţii fără nicio noimă decât aceea a găştii politice este ades devastator. Nu ne mai poate surprinde că la Interne, unde ideal ar fi să fie numit un jurist, a fost unsă o fostă secretară de şcoală provincială. Astfel, e firesc ca duduia să nu ştie sau să nu înţeleagă articolul din Constituţie care spune că se poate trece din proprietatea privată a statului în cea publică, fără însă a se înstrăina.

Proprietatea rămânând tot a statului. Te mai poate surprinde că aceasta nu înţelege că ACS FC Dinamo este un fel de ONG (societate fără scop lucrativ) în care sunt membri fondatori persoane juridice, al căror nume dacă le pronunţ ministerul ar îngheţa, şi persoane fizice, ca Lucescu, Cheran, Lupescu, subsemnatul. Nume cu rezonanţă în fotbalul dinamovist şi naţional. Aşa spune poporul! Societatea nu este a lui Nicolae Badea, capitalist condamnabil în mintea retrogradei, ci doar simplu administrator.

O putere se respectă. ȚSKA Moscova este şi acum a Ministerului Apărării, ca şi Dinamo Moscova a Internelor. Astfel, recunoscute de forurile internaţionale. Nu e cazul nostru. Noi ne autodistrugem supuşi şi acum parcă legendei Meşterului Manole. Această societate ACS FC Dinamo Bucureşti nu presupune profit, deci nu pleacă nimeni cu bani acasă (pe înţelesul dânsei), şi are un contract de asociere cu CS Dinamo (unitate a MAI) doar cu drept de folosinţă, nu de proprietate!, a unor suprafeţe din parc folosite de la înfiinţarea clubului numai de fotbal.

Ministreasa vremelnică, ca şi ultimele preşedinte ale clubului sportiv cărora e tare riscant să le pui pixul în mână, continuă lupta de clasă de tristă amintire, susţinând că "nu se poate investi într-o societate privată"!?...

Avocatul Elenei Udrea arunca BOMBA! Ce se va intampla cu Liviu Dragnea

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fotbal intern

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI