DEZVĂLUIRILE unui fost ministru de externe, despre România: "Ne-au fost impuse, din zona externă, duble standarde în lupta împotriva corupţiei"

DEZVĂLUIRILE unui fost ministru de externe, despre România: "Ne-au fost impuse, din zona externă, duble standarde în lupta împotriva corupţiei"

Partenerii internaţionali ai României au "cauţionat lucruri necurate" în numele luptei împotriva corupţiei şi au impus României un standard dublu în materia legislaţiei penale, a afirmat fostul ministru de Externe, Titus Corlăţean (PSD). El relatează că europarlamentarii vor să aibă dreptul să-şi angajeze rudele la birouri.

"Cred că partenerii noştri internaţionali joacă şi au jucat şi un rol pozitiv de-a lungul anilor pe relaţia cu România, inclusiv în acest domeniu, dar au şi partea lor de responsabilitate, pentru că au cauţionat, în numele stindardului… corect la nivel de afirmaţii şi principii, combaterea corupţiei, au cauţionat tot felul de lucruri necurate care sau produs în profunzimea sistemului. Şi aici, o spun foarte clar, ca om care cunoaşte destul de multe lucruri, modul în care de-a lungul anilor din zona externă ne-au fost impuse duble standarde, în România, bineînţeles profitând de clasicele cozi de topor din România, este un lucru care a devenit, din păcate, o realitate tristă", a spus Corlăţean într-o declaraţie politică susţinută în plenul Senatului în 21 februarie.

El relatează, cu titlu de exemplu, cum în 2008 a propus un amendament în Parlamentul European pentru a interzice, ca în România, angajarea rudelor la cabinetele europarlamentare.

"Surpriză! Amendamentul a fost respins cu o uriaşă majoritate, de peste 90%, iar după reuniune m-am pomenit asaltat de şapte sau opt europarlamentari din ţări cu o democraţie atât de consolidată, încât adesea cădem în complex de inferioritate. Au fost şi britanici, au fost şi germani, au fost şi belgieni, şi francezi şi italieni, care toţi mi-au reproşat cum de îndrăznesc să vin cu o astfel de interdicţie, spunând foarte clar că fiii, fiicele Domniilor Lor – europarlamentari vestici – sunt de bună calitate, bună pregătire profesională, universităţi extraordinare şi că, în definitiv, ei vor să-şi angajeze la cabinetele europarlamentare pe cei în care au încredere", a relatat Corlăţean.

Ne puteți urmări și pe Google News