Evenimentul Zilei > Social > Corina Suteu, fostul director al ICR New York, vizată pentru ministerul Culturii
Corina Suteu, fostul director al ICR New York, vizată pentru ministerul Culturii

Corina Suteu, fostul director al ICR New York, vizată pentru ministerul Culturii

Secretarul de stat s-a ocupat de politici şi strategii pentru cultură în ministerul condus de Vlad Alexandrescu

Corina Suteu, in prezent secretar de stat in Ministerul Culturii, l-ar putea inlocui pe Vlad Alexandrescu in functia de ministru, susțin surse politice. Corina Suteu a fost director al Institutului Cultural Roman din New York, in perioada 2006-2012, când Institutul Cultural Roman era condus de Horia Roman Patapievici. Șuteu și-a prezentat demisia in 2012, in contextul trecerii Institutului Cultural Roman din subordinea Presedintiei in cea a Senatului.
Expert în politici culturale, Corina Şuteu s-a ocupat de politici şi strategii pentru cultură în ministerul condus de Vlad Alexandrescu.

Corina Şuteu şi-a început cariera în calitate de critic de teatru în România. În 1991, a devenit director al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar în 1995 a devenit director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franta) şi preşedinte al Forumului reţelelor culturale europene. În 1998 a fondat asociaţia ECUMEST. Între 2005 – 2006 a editat cartea "Arts Politics and Change" (ca urmare a programului "Policies for culture"), publicată la Amsterdam, şi a lansat la Columbia University volumul "Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe". A ocupat funcţia de director al Institutului Cultural Român din New York în perioada 2006 – 2012.

Corina Şuteu s-a implicat în numeroase proiecte culturale, cel mai recent fiind "Bucureşti – Capitală europeană a culturii 2021".

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: