Evenimentul Zilei > Politica > Corina Crețu o ironizează pe Viorica Dăncila. „Să scriu de una singură, în locul Guvernului, proiectele care nu există”
Corina Crețu o ironizează pe Viorica Dăncila. „Să scriu de una singură, în locul Guvernului, proiectele care nu există”

Corina Crețu o ironizează pe Viorica Dăncila. „Să scriu de una singură, în locul Guvernului, proiectele care nu există”

Corina Crețu fostul europerlamentar și comisar european pentru Politică Regională, i-a răspuns ironic premierului Viorica Dăncilă după ce aceasta a declarat că nu vede ajutorul dat României de către comisarii trimiși de țara noastră în Comisia Europeană.

 Crețu spune că singurul lucru pe care ar fi putut să-l facă în plus ar fi fost să plătească bani europeni pentru proiecte pe care guvernul de la București nu a fost în stare să le înfăptuiască. Referindu-se la discuțiile privind viitorul comisar european desemnat de România, premierul Viorica Dăncilă a declarat:„Trebuie să fim atenţi şi pe cine trimitem la Bruxelles. E adevărat trebuie să aibă o abordare imparţială, dar totuşi trebuie să facă ceva pentru România. Din păcate, nu am văzut cum au ajutat România comisarii pe care noi i-am trimis la Bruxelles”.

Declarația făcută astăzi de către Dăncilă a provocat replica Corinei Crețu, printr-o postare pe Facebook. „Pe întreg parcursul mandatului meu, eu una nu am putut uita țara din care provin – iar doamna prim-ministru știe foarte bine eforturile pe care le-am depus pentru România, dar continuă în mod absolut gratuit campania de denigrare a mea începută de luni de zile”, a scris Corina Crețu. Reproșuri pentru Guvern Aceasta a făcut un inventar al tuturor proiectelor majore de infrastructură care au fost semnate doar în ultimele luni ale mandatului său precum și implicarea sa în discuțiile legate de fazarea unor proiecte astfel încât România să nu piardă o parte din fondurile alocate prin exercițiul financiar anterior, iar nivelul absorbției să crească. Crețu a mai evocat și implicarea sa în negocierile pentru alocarea în plus a unor fonduri în exercițiul financiar actual, precum și apelurile repetate făcute la adresa Guvernului de la București să inițieze proiecte cât mai multe pe finanțare europeană, îndeosebi cele referitoare la spitalele regionale, fără ca guvernul să manifeste interes pentru pentru banii de la Bruxelles, scrie libertatea.ro

.

„Singurul lucru pe care l-aș mai fi putut face este, eventual (ca o ironie, desigur), să scriu de una singură, în locul Guvernului, proiectele care nu există, să mă ocup de implementarea efectivă a lor și să produc din neant facturile pentru lucrările care nu sunt efectuate, astfel încât să putem face și plățile pentru ceva ce nu există de fapt. Probabil doar atunci doamna premier nu ar mai avea ce să critice în legătură cu activitatea mea de comisar pentru Politică Regională”, a mai spus Corina Crețu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.