Evenimentul Zilei > EVZ Special > Coreea de Nord produce arme chimice?! Pericol la nivel global
Coreea de Nord produce arme chimice?! Pericol la nivel global

Coreea de Nord produce arme chimice?! Pericol la nivel global

Coreea de Nord se bazează foarte mult pe puterea de distrugere a unor arme chimice pe care le va folosi în cazul unui eventual război.

Coreea de Nord se pregătește de război și produce din ce în ce mai multe arme chimice. Pericolul impus de puterea nucleară a Coreei de Nord este cât se poate de real, iar probabilitatea ca armele chimice să fie folosite în vreme de război este cât se poate de mare. Dacă va fi cazul de război, cea mai bună șansă ca forțele SUA și ale Coreei de Sud să atenueze „impactul” este să slăbească conducerea Coreei de Nord și să preia ofensiva.

Coreea de Nord pregătește arme chimice pentru război

În ultimii ani, armele chimice ale Coreei de Nord se află pe locul doi după armele lor nucleare. Oricum ar fi, asta nu înseamnă că sunt mai puțin periculoase. Deteriorarea armatei din Coreea face ca armele chimice să fie mult mai esențiale în câștigarea unui război decât erau până acum. Din motive practică și ce țin de doctrină, Coreea de Nord aproape în mod sigur va folosi arme chimice în vreme de război pentru a controla mulțimile, sau mai rău, pentru a le ucide.

Armele chimice vor fi folosite pentru a crea un avantaj tactic în fața liniilor inamice și să neutralizeze alte avantaje ale inamicilor, cum ar fi puterea aeriană. Mulțumită rachetelor și artileriei nord-coreene, aceștia pot ataca foarte ușor Coreea de Sud prin nivelul avansat la care funcționează armele chimice.

Numărul mare de moduri în care acestea pot fi folosite face să fie aproape imposibilă oprirea lor în vreme de război.

Doctrina nord-coreeană în ceea ce privește armele chimice

Coreea de Nord se interesează de cât mai multe arme de distrugere în masă pentru a le folosi în diferite domenii. Armele nucleare sunt un mod strategic de a garanta securitatea dinastiei Kim. Rachetele din nord cel mai probabil nu au un rol într-un posibil război pentru utilizarea lor ar favoriza Coreea de Sud și SUA dacă ar vrea să răstoarne guvernul nord-coreean.

Armele chimice, pe de altă parte, au un rol operațional foarte important. Forțele militare nord-coreene se antrenează regulat pentru a lupta într-un mediu chimic, motiv pentru care și poartă echipamente speciale de protecție.

Coreea de Nord ar putea folosi arme chimice în număr variat de moduri, dar scopul lor este acela de a distruge defensiva inamicilor, permițând astfel înaintarea trupelor pe teritoriul inamic. Un lucru important care trebuie menționat este că echipamentul care oferă protecție chimică îi împiedică pe soldați să lupte la capacitate maximă.

Având în vedere factorul imprevizibil care există pe câmpul de luptă, mai ales cel al armelor chimice, acestea ar trebui folosite cât mai devreme în cazul unui război. Pe măsură ce războiul avansează, armele chimice își vor pierde din avantaj, devenind la un moment dat chiar nefolositoare, scrie Nationalinterest.org.