Un raport care dezvăluie modul atroce în care sunt exploatați nord-coreeni.
Coreea de Nord mărește arsenalul nuclear folosind sclavia. Coreea de Nord a folosit prizonierii politici, inclusiv copiii, ca "sclavi" în minele de cărbune pentru a-și spori exporturile și a câștiga valută, ca parte a unui sistem legat direct de programele sale nucleare și de rachete, a declarat un grup pentru drepturile omului din Coreea de Sud. „Alianța pentru Drepturile Omului din Coreea de Nord (NKHR) a lansat un studiu care analizează o legătură complexă între exploatarea Coreei de Nord a cetățenilor săi, producția de bunuri pentru export și programele sale de arme. Raportul, intitulat „Exportul de cărbune mânjit cu sânge: schema piramidală a câștigurilor ce mențin structurile de putere”, a declarat că Phenianul a operat un schemă „piramidală asemănătoare fraudei” pentru a forța pe deținuții din lagăre să producă cote uriașe de cărbune.
Coreea de Nord continuă să-și mărească arsenalul nuclear folosind sclavia
Raportul NKHR a citat interviuri cu foști prizonieri care au evadat în sud și alți dezertori. Raportul citează și alte surse, cum ar fi imagini din satelit și date primite de la guvernul sud-coreean și american. Tabăra 18, de exemplu, se află în județul minier central Bukchang. Foști prizonieri intervievați de NKHR au raportat că în 2016 au fost produse cel puțin 8 milioane de tone de cărbune.
Joanna Hosaniak, director general adjunct la NKHR, a declarat că ancheta a fost menită să evidențieze rolul cheie al „sistemului de sclavie instituit de statul nord-coreean” pentru consolidarea puterii politice și financiare a lui Kim și a programelor sale nucleare.
ONU a interzis exportul de cărbune
Concluziile raportului au oferit o privire mai profundă asupra modului în care lagărele de muncă forțată din Coreeea de Sud contribuie la rețeaua clandestină de comerț cu cărbune din Coreea de Nord. Organizația Națiunilor Unite a interzis exporturile de mărfuri pentru a bloca finanțarea programelor de rachete nucleare și balistice de la Pyongyang, după ce asociațiile pentru drepturile omului au raportat încălcarea flagrantă a drepturilor universale.
Coreea de Nord a încălcat sancțiunile Organizației Națiunilor Unite pentru a câștiga aproape 200 de milioane de dolari în 2017 din exporturile de mărfuri interzise, potrivit unui raport confidențial al unor experți independenți ai ONU. Raportul a fost publicat la începutul anului 2018. Un alt raport al Comisiei de anchetă ONU din 2014 spunea că prizonierii se confruntă cu tortura, violul, munca forțată, foametea și alte tratamente inumane.
200.000 de deținuți folosiți ca sclavi
Organizația Națiunilor Unite estimează că până la 200.000 de persoane sunt deținute într-o vastă rețea de gulag-uri conduse de poliția secretă, dintre care multe sunt situate în apropierea zonelor miniere. Poliția secretă, cunoscută oficial sub numele de Ministerul Securității Statului, gestionează transporturile de bunuri exportate de Bureau 39, un fond secret ascuns pentru familia liderului Kim Jong Un, cu legături cu producția de arme nucleare, biologice și chimice, se adaugă în raport.
În decembrie anul trecut, "Statele Unite au impus noi sancțiuni, înscriind pe lista neagră șase companii, inclusiv cu sediul în China, și patru nave acuzate de exporturi ilicite de cărbune nord-coreean", se mai arată în raportul NKHR.
Coreea de Nord mărește arsenalul nuclear folosind sclavia.