Copos, injurat in Giulesti

Copos, injurat in Giulesti

Patronul Rapidului a fost luat la rost de fanii giulesteni nemultumiti de faptul ca elevii lui Rednic au pierdut in fata CFR-ului.  

Sirul remizelor intre granzii Ligii I la fotbal a fost rupt aseara de CFR Cluj, care au dat lovitura in Giulesti si s-au distantat in fruntea clasamentului.

Echipa ardeleana a iesit invingatoare aseara din derby-ul „feroviarilor”, invingand Rapid, chiar in Giulesti, cu scorul de 2-1. Gruparea pregatita de Ioan Andone s-a detasat astfel in fruntea clasamentului la patru puncte de urmaritoarea Urziceni. Acesta este primul derby al sezonului care nu se incheie la egalitate.

> Pana aseara, CFR Cluj nu mai castigase de 35 de ani pe terenul Rapidului.

Ne puteți urmări și pe Google News

> Meciul a fost superb. Purtat intr-un ritm dracesc, cu ocazii uriase la ambele porti, asemenea unei rulete rusesti, jocul a aratat ca fotbalul romanesc are potential. Oaspetii au deschis insa scorul dupa o faza in care ambii arbitri asistenti au avut cate o eroare majora. Argentinianul Culio a declansat contraatacul letal dupa ce a preluat mingea cu mana chiar in fata asistentului Cristian Nica. Balonul a ajuns apoi in careul rapidist, dar Daniel Burloiu, celalalt asistent, a inchis ochii la un ofsaid mare, iar Trica a marcat din apropiere. Imediat dupa aceasta faza, George Copos a fugit la carul de transmisiune, pentru a vedea reluarile, pentru a se intoarce in tribuna oficiala tipand: „A fost ofsaid un metru.”

> Rapid a egalat dupa pauza prin Lucian Burdujan.

> Masivul atacant argentian Christian Fabbiani a dat apoi lovitura deciziva.

Gheara a intimidat galeria

> Fanii Rapidului promisesera un protest in masa la adresa antrenorului Mircea Rednic, dar manifestarile lor au fost moderate. George Copos, patronul Rapidului, le-a pregatit o miscare de intimidare, afisandu-se in tribuna oficiala cu Nicu Gheara. Controversatul personaj are o influenta foarte mare in randul liderilor galeriei rapidiste, pe care se pare ca-i si controleaza. Nicu Gheara nu mai fusese vazut de ani buni asistand la un meci in Giulesti. „Copos e cel mai bun administrator pe care l-a avut Rapid vreodata. Il sustin moral”, a girat Gheara pentru magnat.

> Cu toate acestea, fanii au afisat cateva dintre bannerele pe care le-au pregatit special pentru primul meci al „Puriului” in Giulesti. Pe bucati de panza au fost scris indemnul „Plecati”, iar pe altele „Copos”, „Zotta” si „Rednic”. „Zi-ne cand e urmatoarea ta aniversare, sa stim ce cadou sa-ti luam la plecare”, „Onoarea noastra nu tolereaza mercenari”, „Plini de mandrie. Nu vom inchide niciodata gura... Rednic pleaca” au fost celelalte mesaje adresate antrenorului.

Copos, huiduit

> Dupa fluierul de final, din peluza rapidista s-au auzit cateva voci care au scandat „Demisia” si „Bergodi”.

> La coborarea de la „oficiala”, cativa fani giulesteni au incercat sa-l bata pe George Copos, dar n-au ajuns la el. La iesirea din stadion insa, miliardarul a fost inconjurat de cateva zeci de fani nervosi care l-au imbrancuit si injurat. Copos a fost escortat pana la BMW-ul sau de numerosi jandarmi si oameni de ordine.

> Jucatorii de la Rapid au intrat pe teren cu un banner pe care scria „Nu te vom uita niciodata”, alaturi de imaginea regretatului Nicolae Dobrin.

LIGA I

RAPID - CFR CLUJ.....................................................1-2 Marcatori: Burdujan (56) / Trica (36), Fabbiani (73)

RAPID: D. Coman 6 - Tamandare 5, Maftei 4, M. Constantin 6, Bozovici 6 - E. Dica 6 (81, Herea), Maldarasanu 5 (53, Burdujan 7), N. Grigore 6, Cesinha 7 - Buga 6, Mazilu 5 (68, Perja 5). Antrenor: Mircea Rednic

CFR CLUJ: Nuno Claro 8 - Tony 6, Cadu 7, De Sousa 7, Panin 6 - Dani 6, Culio 7, Trica 7 (59, Minteuan 5) - Semedo 5 (77, Deac), Fabbiani 8, Didi 6 (89, G. Muresan). Antrenor: Ioan Andone

Stadion: „Valentin Stanescu”; Spectatori: 8.000; Arbitri: T. Lajos - Cr. Nica, D. Burloiu