Copilul-minune al investițiilor SPECULATIVE. Aflaţi cine se ascunde în spatele a 28,5 MILIARDE de dolari

Copilul-minune al investițiilor SPECULATIVE. Aflaţi cine se ascunde în spatele a 28,5 MILIARDE de dolari

La doar 23 de ani Vitalik Buterin este considerat copilul-minune al investițiilor speculative. Creatorul Ethereum, criptomoneda cu o valoare cumulată de 28,5 miliarde de dolari, s-a născut în Rusia, a fost crescut în Canada și acum este stabilit în Elveția.

Despre tânărul geniu al matematicii călătorește foarte mult și are excentricitățile sale: îi plac poșetele în formă de pisică și puloverele cu unicorni.

Pe termen lung, tânărul se vede un fel de Robin Hood și consideră puterea „un joc cu sumă nulă”. Cu alte cuvinte, este suficientă putere financiară pentru a fi împărțită și celor care au mai puțină și bogații ar trebui să cedeze din ea. „Deja au prea mulți bani”, spune Vitalik Buterin.

Potrivit New York Times, mecanismul de funcţionare al monedei Ethereum permite unele fraude, precum schemele piramidale. Însă aceasta nu este o piedică foarte mare având în vedere că astfel de fraude pot fi făcute şi în sistemul financiar convenţional.

"Peste Ocean, în Statele Unite, pe lângă bănci, Ethereum a reuşit să atragă şi interesul marilor companii IT. IBM crede că acelaşi sistem care permite transferul banilor virtuali poate fi folosit pentru controlul obiectelor din casă conectate la internet. Iar pentru Microsoft, complicata tehnologie a monedei virtuale poate fi folosită pentru simplificarea serviciilor de cloud computing". scrie unimedia.info. Iată o mică istorie despre fondator: Buterin s-a născut la Moscova. La 6 ani, s-a mutat cu familia sa în Canada. El a fost considerat un geniu în matematică de la o vârstă fragedă și a fost plasat într-un program pentru talentate din clasa a treia.

Buterin a renunțat la Universitatea din Waterloo și a petrecut restul anului călătorind în jurul lumii. La întoarcerea acasă la Toronto, Buterin a început să dezvolte ethereum și a scris o lucrare despre constatările sale. Ideea a izbucnit: în iunie 2014, lui Buterin i-a fost acordată o fracțiune de 100.000 de dolari pentru munca sa.

Buterin a ajutat la lansarea Fundației Ethereum pentru a începe cercetarea criptocurrencyului și a anunțat vânzarea de ethereum într-un post pe blog. O versiune beta a platformei ethereum a fost lansată la mijlocul anului 2015.

"Când am venit cu Ethereum, primul meu gând a fost: bine, acest lucru este prea bun pentru a fi adevărat", spunea Buterin, notează cnbc.com.

Ne puteți urmări și pe Google News