Copilul cu mâini de aur. Fetița unui MILITAR RĂNIT în Afganistan SUSȚINE VETERANII la spectacolul „Suflet de Erou VII”
Editura Evenimentul si Capital

Copilul cu mâini de aur. Fetița unui MILITAR RĂNIT în Afganistan SUSȚINE VETERANII la spectacolul „Suflet de Erou VII”

Ioana Barbu, fetița cu mâini de aur
Autor: | | 0 Comentarii | 544 Vizualizari

Este numită copilul cu mâini de aur datorită talentului său. Cântă la pian și a câștigat mai multe premii la concursuri artistice naționale. Ioana Barbu are doar 12 ani și a trecut prin șocul unui eveniment care i-a marcat viața: tatăl ei a fost rănit în Afganistan. Acum, pentru el și pentru ceilalți camarazi ai părintelui său, aflați în suferință, micuța pianistă s-a alăturat artiștilor care susțin campania de strângere de fonduri pentru crearea primului Centrul de Recuperare, Refacere și Reabilitare (CRRR - AMVVD) destinat militarilor veterani si militarilor răniți în Teatrele de Operațiuni și va cânta la spectacolul „Suflet de Erou VII”.

Ioana Barbu, copila cu mâini de aur este o mică artistă care a câștigat numeroase premii dar care s-a și maturizat înainte de vreme. Tatăl ei, Marius Barbu, un militar în Armata României, din Focșani, a fost rănit în Afganistan. Pentru mulți dintre copiii de până-n 14 ani, Afganistan nu înseamnă decât o zonă, o denumire și atât. Pentru adulți, Afganistan este denumirea unei zone de conflict unde mulți militari români au avut de suferit. Pentru Ioana, care are doar 12 ani și este un copil sensibil, conștiincios, curajos, generos, corect, înseamnă durere și regret, înseamnă mult prea puțini ani petrecuți alături de tatăl ei, militar român cu trei misiuni în Teatru de Operații din Afganistan.

Centrul de Refacere, în clădirea liceului în care a învățat Regele Mihai

Acum, tatăl Ioanei este președintele Filialei Vrancea a Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.), asociație care care luptă și strânge fonduri pentru primul Centrul de Recuperare, Refacere și Reabilitare al Veteranilor și Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații (CRRR-AMVVD), acolo unde militarii veterani ai teatrelor de operații să poată beneficia de terapie aproape de familie.

Centrul, primul de acest gen din Europa de Est, va fi găzduit de clădirea fostului Liceu Militar de pe lângă Mănăstirea Dealu, în care a studiat, pe vremuri, fostul suveran al României, Regele Mihai. Imobilul a fost dat în folosință gratuită de Primăria municipiului Târgoviște, pentru 49 de ani, Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”. Acestei inițiative s-a alăturat și Ioana, a cărei poveste emoționantă a fost relatată de AMVVD.

Spectacol caritabil

Pe 9 iunie 2018, la ora 18.00, AMVVD organizează la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște, în curtea CRRR –AMVVD, spectacolul caritabil „SUFLET DE EROU VII”. „Evenimentul zilei” s-a aflat printre susținătorii permanenți a acestei inițiative și este alături de militarii veterani. Acolo, la eveniment, IOANA BARBU ne va încânta cu melodiile “SILENCE ” de Beethoven și “LOVE STORY ” de Francis Lai.

La spectacol vor mai participa: Reprezentativa Armatei României, Brigada 30 Gardă ,,Mihai Viteazul", Trupa Maxim, Florin Chilian, RAOUL, Ovidiu Someș Purdea, Radu Ciordaș, Nicoleta Vasile, Simona Dinescu, Trifu și Târgoveții, Ansamblul artistic Sonțe, Ioana Barbu și Andra Maria Petre. Spectacolul va fi prezentat de Monica Ghiurco (Televiziunea Română).

SUFLET DE EROU alinat de copila cu mâini de aur

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate