Ai un copil mofturos? Cea mai simplă rețetă de spaghete pe gustul celor mici

Spaghete Bolognese, Sursă foto: Facebook/Mark and Spencer

De multe ori, cei mici sunt extrem de greu de satisfăcut din punct de vedere al meniului oferit. Iar mamele ajung la epuizare și nu știu ce să mai prepare pentru copil, în așa fel încât să fie și pe placul lui. Puține rețete sunt la fel de utile de avut în arsenal ca un preparat tradițional bolognez. Astfel, iată cea mai ușoară și gustoasă rețetă de spaghete, care cu siguranță va face furori în familia ta.

Această rețetă provine din cartea de bucate de debut a lui Buddy Oliver - pe urmele celebrului său tată, Jamie. Cartea, Let's Cook, este plină de rețete ușor de încercat pentru copii și este însoțită de o nouă emisiune, serialul TV Cooking Buddies, produs de Jamie Oliver Productions pentru BBC.

Spaghete pentru copii

Atunci când dorim să ne apucăm de gătit, primul pas este alegerea și achiziționarea ingredientelor. În acest sens, pentru a realiza spaghete bolognese, vom avea nevoie de:

  • 2 cârnați de porc
  • ulei de măsline
  • 500 g carne slabă de vită tocată
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 1 țelină
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 2 conserve de 400 g de roșii
  • 1 linguriță plină de piure de roșii
  • 450 g paste uscate preferate
  • brânză parmezan, pentru servire

Aceste ingrediente sunt suficiente pentru a prepara rețeta și a servi șase porții.

Mod de preparare

1. Puneți o oală mare pe foc mediu-mare pentru a se încălzi.

2. Scoateți carnea din cârnați și aruncați învelișul

3. Se toarnă o lingură de ulei de măsline în tigaie, se adaugă carnea tocată de vită și cârnații, sfărâmând totul cu o lingură pe parcurs. Apoi se prăjesc timp de cinci minute, amestecând regulat.

4. Se curăță ceapa și usturoiul, se taie morcovul, țelina și dovlecelul. Apoi, se rad grosier toate legumele pe o răzătoare. Legumele se pun în tigaie, apoi se reduce focul la mediu-slab și se prăjesc timp de 10 minute sau până când sunt moi și dulci, amestecând ocazional.

5. Se adaugă oțetul balsamic, apoi se încorporează roșiile. Fiecare conservă se umple pe jumătate cu apă, se învârte pentru a aduna ultimele bucăți de roșii și se toarnă în tigaie.

6. Se adaugă piureul de roșii și un vârf de cuțit de piper negru, se pasează totul cu lingura, apoi se reduce focul la mic și se lasă la fiert timp de o oră sau până se îngroașă puțin sosul.

7. Cu aproximativ 15 minute înainte de a fi gata de servire, gătiți pastele într-o oală mare cu apă clocotită, în care veți pune în prealabil sare. Conform instrucțiunilor de pe pachet, scoateți pastele când sunt gata.

8. Se adaugă cu grijă pastele în sos și se amestecă bine pe foc, eventual adăugând un strop de apă de la paste dacă este necesar. Se împarte în boluri de servit și se termină cu un strat bun de parmezan deasupra, conform The Independent .

Poftă bună!