Copil grav rănit după ce a încercat să reproducă un videoclip de pe TikTok

Hopital Robert Debre, sursa Wikipedia

Viața unui copil, în vârstă de 11 ani, este în pericol după ce a încercat să reproducă, într-un centru comercial, la Paris, un video văzut pe rețeaua de socializare TikTok. Băiatul a fost transportat la spital după ce a căzut de la patru metri înălţime, suferind de multimple fracturi multipole.

TikTok, tot mai periculos

Băiatul, în vârstă de 11 ani, a vrut să reproducă văzut pe rețeaua de socializare TikTok, în timp ce era cu prietenii săi.

Incidentul s-a produs miercuri după-amiaza, în al nouălea arondisment, în  apropiere de Gara Saint-Lazare, la centrul comercial Le Passage du Havre.

Passage du Havre - sursa Facebook

Băiatul a căzut de la o înălțime de patru metri

Băiatul a căzut de pe marginea scării rulante de la o înălțime de patru metri, suferind fracturi multipole, declară o sursă din cadrul poliţiei, potrivit News.ro

Minorul era sub supravegherea bunicii, care, prezentă la fața locului, i-a alertat pe părinţii copilului.

Băiatul se află acum între viață și moarte și a fost transportat la Spitalul Robert-Debré, în arondismentul al XIX-lea.

Controversele TikTok din ultima lună, în Franța

Incidentul a avut loc la aproximativ trei săptămâni după ce șapte familii au depus o plângere comună împotriva aplicației TokTok în Franța, acuzând platfoma că promovează copiilor conținut depsre sinucidere, autovătămare, tulburări de alimentație și alte probleme de sănătate mintală.

Părinții acuză TikTok de „înrăutățirea sănătății fizice și psihice a copiilor lor”, a declarat avocatul acestora, Laure Boutron-Marmion.

Astfel, acesta este unul dintre primele procese care urmărește să forțeze rețeaua chineză de socializare să își asume responsabilitatea legală pentru conținutul potențial dăunător oferit de ea.

TikTok. Sursa foto: WOKANDAPIX/ Pixabay

Algoritmul TikTok, tot mai rău

Una dintre reclamante, mama unei fete, a declarat pentru Franceinfo.fr că „Algoritmul a preluat stilul ei de căutare și a sugerat alt conținut care mergea din rău în mai rău, despre depresie și a-și face rău voit”. Astfel, „TikTok i-a amplificat nefericirea, inundând-o cu conținut pe care adolescenții de vârsta ei nu ar trebui să-l vadă niciodată”.

Alte două familii și-au pierdut copiii adolescenți din cauza sinuciderii, în timp ce celelalte spun că adolescenții lor au suferit tulburări de alimentație sau au încercat să-și pună capăt vieții.

Procesul a început în prima parte a acestui an, acuzând că aplicația nu-și apără utilizatorii tineri. Prin acest proces, se cere companiilor să modereze conținutul susceptibil de a influența utilizatorii vulnerabili, de exemplu prin ascunderea sistematică a conținutului despre sinucidere.

Chiar dacă TikTok interzice arătarea sau promovarea sinuciderii, autovătămării sau înfometării, iar în urma celei cea mai recentă actualizări, compania declară că a eliminat peste 22 de milioane de conținut și a interzis peste 5 milioane de conturi pentru încălcarea regulilor între ianuarie și iunie a acestui an, situația se arată la fel de rea, potrivit Rfi.fr.