Evenimentul Zilei > Social > NEWS ALERT! Copil de NOUĂ ANI, transportat în COMĂ ALCOOLICĂ la spital. A fost găsit pe un CÂMP
NEWS ALERT! Copil de NOUĂ ANI, transportat în COMĂ ALCOOLICĂ la spital. A fost găsit pe un CÂMP

NEWS ALERT! Copil de NOUĂ ANI, transportat în COMĂ ALCOOLICĂ la spital. A fost găsit pe un CÂMP

Un copil în vârstă de nouă ani din oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani, a ajuns în comă alcoolică la spital, după ce a fost găsit inconştient pe câmp. Cazul a obligat autoritățile să declanșeze mai multe anchete.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani şi poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Botoşani au reacționat deschizând două anchete după ce un copil de nouă ani din oraşul Flămânzi a ajuns în comă alcoolică la spital. Trupul copilului a găsit inconştient pe un câmp din afara oraşului, notează Mediafax.ro.

Incidentul a avut loc duminică seara, copilul fiind preluat şi internat în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Mavromati din Botoşani, în stare gravă.

Medicii au stabilit, în urma examinărilor toxicologice, că minorul consumase alcool. În acest caz Inspectoratul de Poliţie Botoşani a început o anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut incidentul.

 

„Copilul este internat în spital. Facem verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut incidentul şi aşteptăm rezultatele anchetei declanşate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care urmează să stabilească şi ce măsuri trebuie luate în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Botoşani, Maria Carp, pentru sursa menționată.

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani spun că nu au primit încă o informare oficială din partea spitalului legată de situaţia copilului, însă s-au autosesizat şi marţi au început verificările în teren.

„Cu privire la acest caz, noi ne-am autosesizat. Nu am primit deocamdată o sesizare de la Spitalul de Copii şi urmează să facem demersurile de identificare a copilului şi a familiei pentru a se efectua mai departe evaluarea şi a se stabili dacă acest copil se află în situaţie de risc şi dacă se impune instituirea unei măsuri de protecţie”, a declarat și Mirela Damian, asistent social în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: