Evenimentul Zilei > Social > Copiii nevăzători de la „Neghiniță” au simțit căldura Sărbătorilor Pascale
Copiii nevăzători de la „Neghiniță” au simțit căldura Sărbătorilor Pascale

Copiii nevăzători de la „Neghiniță” au simțit căldura Sărbătorilor Pascale

Pentru ei, lumina sărbătorilor de Paște se transmite prin căldură și emoție. Nevăzătorii de la Centrul de Îngrijire și Găzduire „Neghiniță” i-au primit în lumea lor pe voluntarii de la Asociația Jurnaliștilor Civici(AJC) care, încărcați de daruri, au fost răsplătiți cu o terapie spirituală, prin zâmbete sincere, muzică și bucurie

Voluntarii AJC sunt elevi de liceu, de la clasele a IX-a până la clasa a XI-a, care au preferat să înțeleagă o lume aparte, a celor care nu văd. În tot acest timp, prin programul ,,Școala Altfel”, colegii lor au optat să viziteze platouri impresionante de televiziune sau ministere și alte instituții ale statului. Alegerea elevilor din Școala Superioară Comercială ,,Nicolae Kretzulescu” ( Niculae Cristina, Iancu Mihai, Ioniță Mihai, Ioniță Cristina și Dumitrescu Natalia) s-a dovedit a fi o lecție pe care o vor transmite mai departe. La întâlnire au participat și elevii din Colegiul Național ,,Matei Basarab”, care vor realiza un material pentru revista liceului, iar Denisa Trofin (artist CatMusic) le-a oferit copiilor un concert care a stârnit multe aplauze. Micuții nevăzători s-au bucurat de darurile oferite de AJC, Cofetăria Claus și de Fundația Ringier, iar la schimb au oferit un spectacol gândit atent. 

Visul lui Cătălin

„Relația AJC cu Centrul Neghiniță din sectorul 2 al Capitalei a devenit deja una de tradiție, ne ocupăm de cazurile lor de aproape trei ani. Este doar una dintre multele acțiuni pe care le facem în cadrul Asociației. Bucuria pe care o transmit micuții, simplitatea și sinceritatea lor sunt o resursă de energie pentru toate planurile noastre viitoare. Cu toate că ne-am împrietenit cu cei de aici, emoția este la fel de puternică de fiecare dată când îi vizităm. Practic, noi i-am văzut cum cresc”, spune Silviu Ionescu – director AJC.

Unul dintre micuții de la Neghiniță participă în galele live de la ,,Românii au talent”. Cătălin Dorobanțu se pregătește să fie vedetă în show-ul de la PROTV și își dorește cât mai multe voturi. „Dreams Drums Drumns este trupa alături de care particip și sper să facem o figură frumoasă și să fim din ce în ce mai buni. Este cel mai mare vis al meu”, spune micuțul.

Te poți implica și tu

Povestea copiilor de la Neghiniță continuă și te poți implica și tu. Puteți contacta Asociația Jurnaliștilor Civici la adresa de email [email protected] sau la numărul de telefon 0730.660.424. Depuneri se fac în contul RO 89BRDE 445 SV 83 64 147 4450, deschis la BRD, filiala Banu Manta, pe numele Asociația Jurnaliștilor Civici, cod SWIFT BRDROBU. CIF 32814287. Donează 2% din impozitul pe venit pentru acțiunile caritabile ale elevilor și jurnaliștilor.