Copiii femeii lăsate de medici să moară, sfâșiați de durere. Merg în fața Prefecturii să vadă poza mamei

Copiii femeii lăsate de medici să moară, sfâșiați de durere. Merg în fața Prefecturii să vadă poza mameiAlexandra Ivanov. Sursa foto: Arhiva EVZ

Familia, prietenii și românii indignați s-au adunat în fața Prefecturii Botoșani pentru a cere dreptate și pentru a fi alături de copii femei, care vin acolo doar pentru a vedea poza mamei lor.

Vinerea trecută s-au împlinit patru săptămâni de la moartea bruscă a Alexandrei Ivanov, gravida care a fost lăsată să moară în agonie în așteptarea medicilor Cazul femeii a ajuns cunoscut la nivel național și a creat un val de indignare.

Copii și soțul femeii, sfâșiați de durere, merg adesea în fața Prefecturii Botoșani, pentru ca acest lucru pare să îi liniștească pe cei mici. Copii se simt alinați la vederea imaginilor cu chipul mamei lor, puse acolo, în semn de protest.

România este în doliu

Fratele Alexandrei Ivanov, Vlad Miron, a declarat presei că cei mici încep să înțeleagă că mama lor nu mai este. În plus, cere autorităților să ia măsuri în cazul tragic al surorii sale. „Vom continua până când se va lua minimul de măsuri: arest preventiv, ceva, să se vadă ceva. Până nu se vor lua măsuri nu ne vom opri”, spune fratele Alexandrei.

Cazul tragic a atras atenția tuturor mamelor din România. Una dintre ele, Elana Maxim, o tânără din Iași, a mers cu bebelușul ei să aprindă o lumânare în memoria Alexandrei.

„Am fost prietenă cu ea, de asta vin. Pe 23 se fac și cele 40 de zile de când nu mai este. N-am cuvinte. Îmi doresc sa se întâmple ceea ce-și dorește toată lumea. Mi-aș dori să se facă dreptate și ca medicul care a lăsat-o să sufere atâta timp să nu mai profeseze”, spune femeia.

Fostul director al Spitalului Botoșani, demis după moartea Alexandrei, a scăpat ușor

Alexandra Ivanov. Sursa foto: Facebook

Spitalul în care a murit tânăra a fost amendat

În urma morții Alexandrei Ivanov la Maternitatea din Botoşani, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani a amendat Spitalul Județean de Urgenţă „Mavromati” cu 42.272 lei, după cum a declarat directorul executiv al CJAS, Alina Mustiață.

Sancțiunea este aplicată „pentru nerespectarea obligației contractuale prevăzute la art.7, lit.d din Contractul de furnizare servicii medicale spitaliceşti”, conform fișei de observație a pacientei Alexandra Ivanov și reprezintă 0,5% din suma contractată de SJU pentru serviciile medicale spitalicești, potrivit RomâniaTV.