Evenimentul Zilei > Social > COPII FRUMOȘI în costume POPULARE, cu CIREȘE la urechi
COPII FRUMOȘI în costume POPULARE, cu CIREȘE la urechi

COPII FRUMOȘI în costume POPULARE, cu CIREȘE la urechi

Sute de preșcolari însoțiți de părinți și cadre didactice au luat cu asalt, miercuri, încă de dimineață, Sala Sadoveanu, din cadrul Romexpo. În costume populare, sclipind de bucurie, cu bujori în obrăjori, micuții din București au venit, plini de emoție, să se prindă în horă la festivalul-concurs „Sărbătoarea cireșelor”, ajuns la cea de-a 12-a ediție.

În toată această explozie de culoare și prospețime animată de glasurile vesele, rolul juriului nu a fost deloc ușor, iar clasamentul aproape că nu a contat. Oricum, fiecare copilaș s-a putut înfrupta din cireșele de sezon. Am văzut, mai apoi, copii fluturând în soare câte un balonaș care simboliza deliciosul fruct.

„Avem cam 400 de copii din tot Bucureștiul… au venit cu părinții și cu cadrele didactice”, ne-a mărturisit la fel de emoționată prof. dr. Georgeta Iordache, Inspector de specialitate pentru învățământul preșcolar, care purta la rându-i o superbă ie românescă! „Este un proiect municipal, unde ne umplem sufletele de bucuria copiilor, sărbătorim această vârstă unică și promovăm, în general, tradiția românească. Ce poate fi mai frumos și mai antrenant decât dansul nostru popular? Mă bucur că am reușit să aducem în juriu și un reprezentant al Consiliului local. A venit chiar și Inspectorul General Viorica Preda de la Ministerul Educației. Am încercat și cred că am reușit să facem din acest eveniment o adevărată sărbătoare!”, a adăugat gazda noastră. „Ce mi-a plăcut foarte mult este că asistăm la prima ediție când și părinții s-au implicat, au făcut galerie echipei lor, lucru important și pentru copii, dar în egală măsură, și pentru elementul emoțional al părintelui. Uitati-vă că ei au altă atitudine când sunt pe scenă și când sunt văzuți. Mi-aș dori foarte mult să aibă această independență, autonomie în relaționarea cu ceilalți”, a conchis Georgeta Iordache.