Sistemul de acoperire cu copertine este un sistem extrem de practic. Acestea sunt ideale atunci când doriți să amenajați un loc umbrit pe timpul verii pentru perioadele în care soarele strălucește prea puternic. Copertinele sunt confecționate dintr-un material dens care nu permite pătrunderea razelor de soare, dar în același timp mai răcoros decât plasticul, lucru pentru care nu determină supraîncălzirea suprafeței acoperite.

Umbră la comandă cu ajutorul copertinelor

Indiferent de modelul lor sau sistemul pentru care optați, copertinele sunt retractabile astfel încât puteți să le folosiți doar atunci când vreți să scăpați de soare, nu și în zilele înnorate când vă doriți mai multe lumină. Pentru mediul care îl protejează, ele sunt foarte eficiente deoarece nu se încălzesc puternic, dar nici nu permit trecerea razelor UV prin țesătură.

Din punct de vedere al modului în care funcționează, copertinele se pot realiza cu sisteme retractabile manuale sau automate. În cazul celor din urmă, mecanismul se pune în funcțiune cu ajutorul unui motor electric ce poate fi pornit sau oprit de la un buton sau o telecomandă.

Copertinele sunt alcătuite din două părți:

・o pânză dintr-un material textil, rezistent, ce nu permite trecerea razelor de soare;

・o parte metalică ce oferă rezistență împotriva vântului când acesta nu este foarte puternic.

Spre deosebire de un acoperiș fix, copertina oferă alternative. Mai ales într-o țară ca România unde vara este caniculară, dar primăvara și toamna temperaturile sunt plăcute și te îmbie să petreci timp afară în aer liber, investiția într-o copertină este o decizie mai practică și mai înțeleaptă decât crearea unei structuri fixe. În plus, aceasta se întreține mai ușor decât un acoperiș fix deoarece pentru a fi protejată de acțiunea precipitațiilor, este confecționată în așa fel încât să poată fi rulată în condiții de vreme nefavorabilă. De asemenea, rezistența sa la vânturi cu o intensitate de până la 45-50 km / oră permite acționarea în timp util și strângerea ei înainte de amenințarea unei furtuni de vară.

Copertinele îți oferă umbră exact unde dorești

Copertinele se pot monta pentru umbrirea unei suprafețe descoperite ca în cazul teraselor de restaurant sau cafenea, sau pentru umbrirea geamurilor. Ele se execută la comandă exact pe dimensiunile suprafeței ce necesită umbrire și sunt disponibile într-o gamă largă de culori din care clientul este liber să aleagă în funcție de preferințe.

Pentru a da terasei un aspect mai excentric, se pot opta și pentru copertine cu diferite imprimeuri, în culori tari sau șterse care să contribuie la crearea atmosferei dorite.

Care este diferența dintre o copertină premium și una obișnuită?

Copertinele Premium Eurotenda diferă de copertinele obișnuite prin materialele din care sunt create. Ele fac cu brio față rafalelor puternice de vânt care te pot lua prin surprindere în lunile de vară și oferă în același timp un aspect ireproșabil locului în care sunt montate.

Prin modul său de fixare, o copertină premium nu strică structura construcției pe care se montează și de asemenea nu depreciază aspectul estetic. Materialul textil al unei copertine premium spre deosebire de cel al unei copertine obișnuite nu se decolorează de la acțiunea soarelui și rezistă fără să se deterioreze la agenții chimici din atmosferă.

Caracterul impermeabil al unei copertine retractabile premium este dat de materialul cu teflon în componență ce nu permite nici dezvoltarea mucegaiului. De aceea, copertinele de înaltă calitate comercializate pe site-ul Eurotenda a o garanție de cinci ani, timp în care puteți fi sigur că atât culoarea, cât și structura materialelor va rămâne intactă.

Încă un avantaj al copertinelor premium este faptul că țesăturile lor nu se destramă. Chiar și după utilizări repetate, materialul Docril® folosit de asemenea și la fabricarea șezlongurilor, corturilor și diferitelor sisteme de acoperire și umbrire nu își schimbă proprietățile inițiale, păstrându-și calitățile în timp și făcând ca produsul la care este folosit să se transforme într-o investiție profitabilă.