Evenimentul Zilei > Politica > Controversatul Remus Borza, candidat ALDE
Controversatul Remus Borza, candidat ALDE

Controversatul Remus Borza, candidat ALDE

Remus Borza, administrator judiciar al Hidroelectrica, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, a anunțat că s-a înscris în ALDE.

 Copreședintele ALDE, Călin-Popescu Tăriceanu, a salutat decizia lui Borza, spunând că „numai cu oameni de calitate, cu profesioniști putem să ridicăm calitatea politicii românești”. Borza va figura pe listele ALDE la alegerile parlamentare din iarnă. „Până la urmă, nu e cu cine vrei, ci cu cine te vrea. PSD şi PNL sunt partide mari, nu au nevoie de Borza”, a explicat modul în care a ajuns să candideze pentru ALDE.

Presa susține că Borza face parte din masoneria română, unde ar fi „Mare Orator al Marii Loji Naționale din România”. „Masoneria reprezintă cărămida de temelie a României moderne”, afirma Borza într-un interviu. El a fost coleg de facultate cu fostul premier Victor Ponta. Într-un alt interviu, pentru revista Forbes, Remus Borza se lăuda că Elena Udrea i-a fost stagiară. Borza se descrie pe sine ca fiind: „Un băiat care a plecat de la țară, (…) de la Baia Mare, cu 100 de lei în buzunar. Un băiat care a ajuns la București să facă istorie”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.