Controlul comisarilor OPC Constanța a fost efectuat pe strada Interioară la unul din cele mai mari depozite de produse alimentare din oraș. Marfa, apă minerală, apă plată, bere, pufuleți, mălai, fructe uscate, bulion, suluri din hârtie de bucătărie, băuturi carbogazoase, bulion, semințe de floarea soarelui, ambalate, erau depozitate în aer liber, înghețate tun și acoperite de zăpadă.

“Toate produsele păstrate în acest fel și cu nerespectarea condițiilor de depozitare prevăzute de producător, vor fi retrase de la consumul uman. Ținute în condiții necorespunzătoare unele dintre alimente își schimbă gustul și structura devenind periculoase pentru consum”,  a declarat șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Constanța, Horia Constantinescu.

Din cauza vremii nefavoabile, comisarii OPC nu au putut întocmi procesul verbal de constatare și stocul care va fi retras. Controale au fost și la București în Piața de Gros unde comisarii  de la Protecția Consumatorilor au descoperit sute de produse lăsate în ger.

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, spune că au fost, déjà, aplicate amenzi în valoare totală de 25.000 de lei. Mâine, la Comisariatul București urmează să se prezinte reprezentanții a cinci operatori economici, găsiți cu deficiențe, pentru semnarea proceselor verbale de control și constatare.