Evenimentul Zilei > Monden > Contribuția extraordinară a lui Richard Gere la cinematografia mondială
Contribuția extraordinară a lui Richard Gere la cinematografia mondială

Contribuția extraordinară a lui Richard Gere la cinematografia mondială

Actorul american Richard Gere va primi Globul de Cristal în cadrul celei de-a 50-a ediții a Festivalului de film de la Karlovy Vary.

Pentru 'extraordinara lui contribuție la cinematografia mondială', după cum a subliniat Jiri Bartoska, președintele festivalului care se va derula între 3 și 11 iulie în cocheta stațiune cehă, transmit EFE și AFP.
Celebru pentru rolurile sale din 'American Gigolo' (1980), 'An Officer and a Gentleman' ('Ofițer și gentleman', 1982) sau 'Pretty Woman' ('Frumușica', 1990), artistul în vârstă de 65 de ani va primi distincția în cursul ceremoniei inaugurale a festivalului. El își va prezenta cu această ocazie pelicula 'Time Out of Mind', împreună cu regizorul Oren Moverman și actrița americană Jena Malone.

Participanţi de prestigiu

Organizatorii au anunțat că printre participanții de prestigiu din acest an se vor număra și actorul american Harvey Keitel, care își va promova lungmetrajul 'Youth', regizat de Paolo Sorenti, precum și interpretul Jamie Dornan, despre care s-a vorbit mult în 2015 după difuzarea filmului 'Fifty Shades of Grey' ('Cincizeci de umbre ale lui Grey'). Acest star nord-irlandez de 33 de ani va începe în curând, în Republica Cehă, filmările pentru coproducția internațională 'Anthropoid'.