CONTRABANDĂ CU SACOȘA. Locul INCREDIBIL în care o gospodină asundea țigări | FOTO

CONTRABANDĂ CU SACOȘA. Locul INCREDIBIL în care o gospodină asundea țigări | FOTO

În perioada 27-28 martie 2015, inspectorii vamali gălăţeni din cadrul birourilor vamale de frontieră Oancea şi Giurgiuleşti au dejucat două tentative de introducere ilegală de ţigarete în ţară. Într-unul dintre cazuri, vameșii au avut surpriza să găsească zeci de pachete de Kent „camuflate” în pâinile pe care o femeie le căra în sacoșe, aduse din Republica Moldova.

La sfârșitul săptămânii trecute, vameșii gălățeni au întâlnit două cazuri „originale” de tentativă de trecere ilegală a frontierei a pachetelor de țigări și au confiscat 1.400 bucăţi ţigarete de contrabandă ascunse de la controlul vamal în bagaje personale. Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării ţigaretele de contrabandă, aplicând  persoanelor  implicate  amenzi  contravenţionale în  valoare totală de  10.000 lei, transmite Direcția Generală a Vămilor.

Prima tentativa de introducere ilegală în ţară a ţigaretelor de contrabandă a fost dejucata de inspectorii vamali cu ajutorul echipamentului de control nedistructiv RAPISCAN, în data de 27 martie 2015, orele 11,20, fiind confiscate  400 ţigarete de contrabandă, marca Marlboro. Ţigările erau ascunse într-o cutie de bomboane, aflată în bagajele personale ale unei persoane care se deplasa pe ruta Republica Moldova - Belgia.

A doua tentativă dejucată de vameși a fost cea din data de 28  martie 2015. În jurul orelor 12,00, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Giurgiuleşti , urmare controlului vamal de specialitate efectuat au descoperit în trei pâini aflate în bagajele personale ale pasagerei unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova, 1.000  bucăţi ţigarete de contrabandă,  marca Kent, fabricate în Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritatea vamală a a reţinut, în vederea confiscării, ţigaretele de  contrabandă, aplicând  persoanelor implicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 10 000 lei.