Evenimentul Zilei > Actualitate > Contele Dracula locuiește în Munții Călimani
Contele Dracula locuiește în Munții Călimani

Contele Dracula locuiește în Munții Călimani

Stră-strănepotul scriitorului Bram Stoker, autorul poveștii originale despre vampirul conte Dracula, a sosit în România pentru a localiza cu exactitate unde se află castelul acestuia.

Potrivit lui Dacre Stoker, teribilul vampir ar fi avut castelul în Țara Dornelor, și nu la Bran, așa cum se credea până acum. Cunoscător al poveştii care a stârnit imaginaţia întregii lumi, Dacre Stoker a ajuns în Bucovina, în vârful Munţilor Călimani, la o altitudine de aproape 2.000 de metri, condus de câteva notiţe lăsate de stră-străbunicul sau.

El a vrut să vadă cu ochii lui ruinele castelului secret al lui Dracula. „Asta este locaţia pe care stră-străbunicul meu a ales-o. Ştiu asta pentru că a lăsat 124 de pagini cu notiţe cu longitudine şi latitudine. Aici a ales el să poziţioneze castelul fictiv al lui Dracula. A studiat castelul Bran din Braşov pentru exterior, dar şi castelul Slains din Cruden Bay pentru interior, le-a combinat în descriere și a plasat totul aici, în această zonă superbă”, spune ruda scriitorului irlandez. Noua abordare ar putea aduce un plus turismului de aici, zona fiind deja vizitată de circa un milion de turiști anual.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.