Evenimentul ZileiSocialConsumul acestui fruct-minune îți va şterge 10 ani de pe față

Consumul acestui fruct-minune îți va şterge 10 ani de pe față

Consumul acestui fruct-minune îți va şterge 10 ani de pe față
Nu există femeie care să nu-şi dorească un tratament-minune sau o dietă care să-i întinerească tenul după o anumită vârstă. Oamenii de ştiinţă au experimentat acest fruct, care a dat rezultate incredibile
Într-un studiu pilot, cercetatorii de la Universitatea din California au stabilit că fructele mango pot reduce  ridurile asociate cu înaintarea în vârstă dacă sunt consumate în cantităţi suficiente.

Aceste beneficii sunt  furnizate de beta-caroten și antioxidanți

„Mango este un fruct bogat în beta-caroten şi este o sursă de antioxidanți care ar putea oferi întinerirea pielii. Obiectivele acestui studiu sunt investigarea efectelor aportului de mango Ataulfo ​​asupra dezvoltării ridurilor faciale”, au scris autorii în noul raport.

Timp de 16 săptămâni două grupuri de femei sănătoase aflate în postmenopauză au luat de 85 g respectiv 250 g de aport de mango. După această perioadă, tenul la un grup  s-a schimbat vizibil în bine. La grupul care a consumat 250 de g, rezultatul nu a fost pe măsura aşteptărilor.

Aşadar, femeile aflate în postmenopauză care au consumat 85 de grame de mango de patru ori pe săptămână au arătat o reducere cu 23% a ridurilor după două luni și o reducere de 20% după patru luni. „Aceasta este o îmbunătățire semnificativă a tenului”, a explicat Vivien Fam, autor principal, de la Departamentul pentru Nutriție de la UC Davis.

Aportul de 85 g de mango a fost un succes, în timp ce aportul de 250 g a arătat opusul

Acest lucru a avut în principal legătură cu conținutul ridicat de zahăr găsit în fructe. De asemenea, femeile în postmenopauză cu pielea încă întinsă au avut parte de cel mai dramatic impact al consumului obișnuit de mango.

„Femeile care au mâncat o ceașcă și jumătate de mango (250 de grame) pentru aceleași perioade de timp au văzut o creștere a ridurilor.  Acest lucru arată că, deși o cantitate de  mango poate fi bună pentru sănătatea pielii, un consum mai mare nu este eficient”, a spus Fam. Sunt necesare studii suplimentare pentru a afla mecanismele din spatele reducerii ridurilor, spun cercetătorul.

„Sistemul pe care l-am folosit pentru a analiza ridurile ne-a permis nu doar să vizualizăm ridurile, ci și să cuantificăm și să măsurăm ridurile. Sistemul este extrem de precis și ne-a permis să observăm mai mult decât apariția ridurilor sau decât ce este vizibil cu ochiul liber”, a spus Robert Hackman, profesor la Departamentul de Nutriție și unul dintre autorii studiului, scrie theladders.

 


Accesează: