Un neuropediatru celebru a venit de la Paris pentru a da consultații la București

Un neuropediatru celebru a venit de la Paris pentru a da consultații la București

Profesorul francez de neuropediatrie Olivier Dulac acordă la București, în perioada 20-22 aprilie, o serie de consultații și lecții-conferință pe teme de epileptologie pediatrică, la inițiativa Fundației Române de Neurologie și Epileptologie RONEP. El a venit în Capitală la cererea părinților care au copii bolnavi de epilepsie și a medicilor de la Spitalul "Alexandru Obregia".

Profesorul francez de neuropediatrie Olivier Dulac acordă la București, în perioada 20-22 aprilie, o serie de consultații și lecții-conferință pe teme de epileptologie pediatrică, la inițiativa Fundației Române de Neurologie și Epileptologie RONEP.

Profesorul va consulta, împreună cu o echipă numeroasă de medici neurologi pediatri de la clinica „Alexandru Obregia”, dar și din alte centre medicale din țară, 36 de copii români cu epilepsie.

„Școala de epileptologie românească are o tradiție îndelungată, având profesori remarcabili, cum este doamna profesor Sanda Măgureanu, și întotdeauna a fost în strâns contact cu mediul internațional. Medicii din România au avut astfel ocazia să învețe alături de profesori precum Olivier Dulac, Charlotte Dravet, Catherine Chiron sau Helen Cross”, a declarat prof. dr. Dana Craiu, membru al RONEP și organizator al seriei de întâlniri.

Consultațiile și prezentările se vor desfășura în cadrul centrului de zi și terapii „Există Speranță”, pus la dispoziție cu titlu gratuit de Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare. Centrul este singura facilitate de acest fel din România pentru copiii cu epilepsie de vârstă preșcolară, în care aceștia pot beneficia atât de programe de socializare, cât și de terapiile necesare.

„În urmă cu trei ani, după ce fiul meu care avea convulsii încă din primele luni de viață, a fost în comă, zburam spre Paris. Acolo, prof. Dulac l-a diagnosticat cu sindromul Dravet, o formă rară de epilepsie. A fost un moment crucial pentru noi, iar obținerea unei programări a durat atunci două luni. Suntem onorați și fericiți că acum, în centrul nostru „Există Speranță”, se vor ține consultațiile prof. Dulac. Mulțumirile noastre merg către prof. Dana Craiu, care a reușit să organizeze acest eveniment și care este, astăzi, și medicul fiului meu”, a spus Adela Chirică, președintele Asociației pentru Dravet.

O consultație costă 300 de lei și a fost singura soluție de acces la diagnostic pentru că foarte puțini părinți își pot permite să meargă la Paris cu copiii lor, a mai spus Adela Chirică.

Profesorul Dulac se află în România în această perioadă și pentru a participa la conferința „Opțiuni terapeutice în epilepsia farmacorezistentă”, ce se va derula între 23 și 25 aprilie, organizată de Societatea de Neurologie din România, în colaborare cu Societatea de Neurologie Pediatrică din România.

 

Ne puteți urmări și pe Google News