Evenimentul Zilei > Actualitate > Consultaţii gratuite în parcul Herăstrău de Ziua Mondială a Inimii
Consultaţii gratuite în parcul Herăstrău de Ziua Mondială a Inimii

Consultaţii gratuite în parcul Herăstrău de Ziua Mondială a Inimii

Ziua Mondiala a Inimii are o nouă ediţie, pe 29 septembrie, în parcul Herăstrău din Bucureşti.

Anul acesta, între orele 10 şi 19 vor fi înfiinţate zone în care medicii vor evalua gratuit riscul de boală cardiovasculară a participanţilor. Vor mai fi şi ateliere de dans, maratoane şi crosul pe bicicletă „Pedalează pentru inima ta”.
Prevenirea bolilor cardiovasculare
Mesajul evenimentului este: „Bolile cardiovasculare pot fi prevenite”. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în România, rata mortalităţii în urma acestor afecţiuni este de 62% din numărul total de decese, faţă de 37% în Uniunea Europeană. 
Campania vizază în special femeile şi copiii, prin încurajarea unei diete sănătoase, a activităţii fizice şi renunţarea la fumat. Evenimentul sărbătoreşte 12 ani de existenţă, fiind înfiinţat la nivel global de către World Heart Federation şi susţinut în România de Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Româna de Cardiologie. Rolul său este de a promova măsuri de prevenire pentru reducerea riscului bolilor cardiovasculare, cărora anual le cad victime peste 17 milioane de oameni.
Ziua Mondială a Inimii se sărbătoreşte în fiecare an, în ultima duminică din septembrie de mai mult de 100 de ţări din întreaga lume.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: