Evenimentul Zilei > Actualitate > Consulatele din Constanţa au strâns bani pentru copiii din orfelinate la târgul “Dăruim împreună”
Consulatele din Constanţa au strâns bani pentru copiii din orfelinate la târgul “Dăruim împreună”

Consulatele din Constanţa au strâns bani pentru copiii din orfelinate la târgul “Dăruim împreună”

Uniunea Demócrată a Turcilor din România, reprezentantele consulatelor din Constanţa şi ale minorităţilor din Dobrogea au organizat, astăzi, o nouă ediţie a Târgului “Dăruim împreună”. Banii obţinuţi din vânzarea produselor culinare, specifice fiecărei etnii, au fost donaţi, prin intermediul Prefecturii, unor orfelinate din Constanţa

Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa organizează, în fiecare an, un târg dedicat copiilor. Standurile consulatelor, ale minorităţilor,dar şi ale fundaţiilor culturale din Constanţa sunt pline de produse culinare ,suveniruri, cărţi, oferite spre vânzare chiar de doamnele cónsul şi de reprezentantele minorităţilor din Dobrogea. Vizitatorii au stat la coadă pentru a cumpăra delicioasele baclavale, sarailii, plăcinte cu dovleac, corăbioare, revanie, negrese etc. “Avem foarte mulţi clienţi care apreciază produsele culinare turceşti. Cumpără o bucată apoi revin şi îşi iau pentru acasă. Banii îi vom dona unui orfelinat din Agigea” spune Melek Amet, şefa organizaţiei de femei a Uniunii Democrate a Turcilor din România.

Invitate de Uniunea Turcă, bucătăresele tătăroaice şi-au arătat măiestria în arta culinară. „Avem şuberec, plăcintă cu brânză, cu carne, dulciuri, baclavale, sarailii şi alte produse tradiţioanle tătăreşti”, se laudă Nurfet Nubi, preşedinta organizaţiei de femei a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din România. Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa s-a prezentat cu suveniruri. „Noi avem produse diferite din Rusia, căni, farfurii frumos colorate, linguri de lemn, păpuşi Matrioşca, dulciuri. Participăm în fiecare an la acest târg pentru că Ziua Copilului se organizează şi la noi”, spune ataşatul Consulatului Rus la Constanţa, Vladimir Neceaev. Târgul „Dăruim împreună” a fost animat de un program artistic susţinut de ansamblurile de copii ale minorităţilor din Constanţa.