Polițiștii Secției 3 Constanța au identificat ieri un bărbat, de 60 de ani, bănuit de comiterea unei fapte de distrugere prin incendiere a unei case din apropierea sediului ANAF. Identificarea a putut fi posibilă cu ajutorul unor imagini înregistrate de o cameră de supraveghere amplasată peste drum de casa incendiată de suspect. Se observâ cum individul sare gardul, în curte, și după izbucnirea flăcărilor, fuge.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu, atacul “a avut loc în data de 29 decembrie 2018, în jurul orei 14.15, când bărbatul în cauză ar fi provocat distrugerea unui imobil din municipiul Constanța, prin incendiere, aparținând unui bărbat, în vârstă de 63 de ani, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1000 de lei”. În urma cercetărilor, polițiștii au constatat faptul că, la locuința persoanei vătămate, ușa principală de acces, precum și alte două uși ale unor anexe din locuință (bucătărie și magazie), prezintă degradări.

De asemenea, în curtea imobilului a fost descoperit un recipient din plastic gol, cu miros de combustibil tip benzină. De fapt suspectul ar fi locuit în casa respectivă însă a fost evacuat. El s-ar fi răzbunat pe cei care au rămas în curte, supărat că aceștia nu au fost și ei evacuați. Polițiștii constănțeni l-au reținut pe suspect, pentru 24 de ore și l-au introdus în Arestul IPJ Constanța. În urmă cu puțin timp, a fost deferit instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Fapt de distrugere poate fi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani.

 

Te-ar putea interesa și: