Evenimentul Zilei > Justitie > CONSTĂNȚEAN, cu MANDAT european de ARESTARE, CAPTURAT de mascați
CONSTĂNȚEAN, cu MANDAT european de ARESTARE, CAPTURAT de mascați

CONSTĂNȚEAN, cu MANDAT european de ARESTARE, CAPTURAT de mascați

Poliţiştii de la Serviciului Investigații Criminale Constanța au depistat un bărbat, de 41 de ani, care era urmărit internaţional pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, cu un prejudiciu de 50.000 de euro, fapte comise în Germania.

Ridvan O., din Medgidia, a fost capturat, la Năvodari, în parcarea unui supermarket, de către mascații  Serviciului pentru Acțiuni Speciale împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, după ce l-au urmărit de la Constanța. Pe numele inculpatului, autoritățile din Germania emiseseră un mandat european de arestare. Ridva O. era dat în urmărire internaţională pentru comiterea unor infracțiuni de furt calificat în grup organizat, fapte comise în Germania.

Faptele au fost comise în luna iunie 2016, în Hamburg și în zonele limitrofe. Incuplatul împreună cu alți conaționali spărgeau depozitele unor firme care dețineau componente electrice, Ridvan O., care era recidivist, având și un comportament violent. Prejudiciul creat firmelor atinge suma de aproape 50.000 de euro. Știa că este dat în urmărire și, când a fost prins, nu a opus rezistență.

 

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Constanța. El va fi prezentat astăzi,magistraților Curții de Apel Constanța pentru emiterea unui mandat de arestare, în vederea extrădării către autoritățile germane, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Marius Niculescu.

Pentru depistarea celui urmărit, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.