Evenimentul Zilei > Politica > Constanţa –Afişe electorale denigratoare la adresa ACL
Constanţa –Afişe electorale denigratoare la adresa ACL

Constanţa –Afişe electorale denigratoare la adresa ACL

Mai multe panouri electorale care îl înfăţişează pe Klaus Iohannis, flancat de Traian Băsescu, Laszlo Tokes si de mai mulţi lideri PDL, au apărut în această după amiază în Constanţa şi în judeţ. „Mafia votează Iohannis „ şi „Dacă ei câştigă, România pierde” sunt mesajele tipărite pe afiş.

Primii care au reacţionat, delimitându-se de amplasarea panourilor electorale, au fost reprezentanţii PSD Constanţa. Coordonatorul judetean al campaniei electorale a PSD, senatorul Nicolae Moga, a trimis chiar şi un comunicat de presă. "Vă înştiinţăm că afişele denigratoare la adresa Alianţei Creştin Liberale amplasate astăzi, 11 noiembrie 2014, pe panourile din municipiul si judeţul Constanţa nu aparţin şi nu au fost distribuite de către Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC – Constanţa". Nicolae Moga a luat legătura şi cu liderul PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru, asigurând-l că PSD Constanţa nu are nicio implicare în montarea panourilor antiACL.

Senatorul Gigi Chiru spune însă că, cel mai probabil, afişele denigratoare au fost amplasate de către PSD. „Sunt panouri închiriate de PSD şi spun asta pentru că am văzut cu ochii mei, când am trecut prin zona Pieţei Farului, astăzi la prânz, că pe acelaşi panou în care acum au apărut mesajele antiACL, trona un afiş uriaş cu candidatul lor, Victor Ponta” a declarat  liderul PDL Constanţa.

Contactat telefonic, omul de afaceri Ionuţ Barbu, concesionarul majoritar al panotajului stradal din Constanţa, a declarat că panourile cu pricina, „amplasate pe domeniu privat”, aparţin unei firme din Bucureşti. „Nu sunt ale mele, este posibil să fie o comandă venită de la Bucureşti, pe reţeaua naţională” presupune omul de afaceri. Judecătorul Adrian Oprea de la BEJ Constanţa a spus, la rândul lui, că nu s-au primit sesizări cu privire la panourile electorale.