Consiliul Cultelor din România susţine familia tradiţională şi îi îndeamnă pe români să participe la referendumul din 6 şi 7 octombrie

Consiliul Cultelor din România susţine familia tradiţională şi îi îndeamnă pe români să participe la referendumul din 6 şi 7 octombrie

Consiliul Cultelor din România îndeamnă pe toţi cetăţenii să meargă la referendumul pentru familie. Consiliul anunţă că susţine „familia binecuvântată de Dumnezeu, prin care se asigură viitorul României”

Întrunit în şedinţă, în 2 octombrie, Consiliul Cultelor a decis să fie de partea referendumului din 6 şi 7 octombrie. În acest sens, a fost emis şi un comunicat de presă, după cum arată portalul www.activenews.ro.

Se arată, în primul rând, că în cele trei religii monoteiste, creştinism, iudaism şi Islamism, familia este uniunea între bărbat şi femeie.

„În tradiția iudaică, încă din Tora, este înscris faptul că familia trebuie să fie uniune între un bărbat și o femeie, iar cel care nu îndeplinește această poruncă încalcă credința în Dumnezeul Unic.

Potrivit învățăturii creștine, familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie a fost binecuvântată și cinstită de Mântuitorul Iisus Hristos prin prezența Sa, a mamei Sale și a ucenicilor Săi, la Nunta din Cana Galileii, unde a săvârșit minunea transformării apei în vin (cf. Ioan 2, 1-11), arătând astfel valoarea sfântă a familiei conjugale.

În scrierile islamului (Coran și Sunnah), familia este definită ca uniunea între un bărbat și o femeie, iar drepturile și responsabilitățile fiecărui membru al familiei sunt indicate detaliat și ocrotite.

În acest sens, Consiliul Consultativ al Cultelor din România își reafirmă susținerea sa pentru definirea mai precisă în textul Constituției a căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie, așa cum a decis deja în ședința sa de lucru din 20 iunie 2013”, se arată în comunicatul de presă.

Consiliul Consultativ al Cultelor din România reprezintă o organizație etică, autonomă, apolitică şi neguvernamentală. Este format din 13 culte oficial recunoscute

Este vorba despre Biserica Ortodoxă Română, Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timișoara, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Ortodoxă de Rit Vechi din România, Biserica Reformată din România, Biserica Evanghelică C.A. din România, Biserica Evanghelică Luterană din România, Biserica Unitariană Maghiară, Biserica Creștină după Evanghelie din România – Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie din România, Federația Comunităților Evreiești din România și Cultul Musulman din România.

Ne puteți urmări și pe Google News