Acest proiect este posibil să fie finalizat în câteva luni, a declarat marţi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, potrivit Agerpres

"Până acum ne-am concentrat pe monitorizarea reducerilor de TVA. Luna septembrie a fost ultima monitorizată, iar la sfârşitul acestei luni vom avea rezultatele. Odată cu trecerea iureşului cu reducerea TVA vom reveni la interesul pe termen mediu de a permanentiza un instrument de genul acesta (monitorul preţurilor -n.r.) prin care consumatorul să găsească informaţia într-un singur loc, să poată compara cu uşurinţă ofertele mai multor magazine. Cred că discuţiile progresează, nu atât de repede cum mi-aş dori eu, dar suntem în discuţii cu jumătate din lanţurile prezente pe piaţa românească, eu cred că şi altele se vor alătura discuţiilor, şi o vom scoate la capăt în câteva luni", a explicat Chiriţoiu. 

Potrivit acestuia, în rândul marilor retaileri "nu există un entuziasm" în acest sens, dar o parte şi-au exprimat disponibilitatea de a participa la acest proiect.