Consilierul lui Joe Biden, „dren” de milioane de dolari pentru afacerile lui Hunter

Consilierul lui Joe Biden, „dren” de milioane de dolari pentru afacerile lui Hunter

De atunci, viețile personale și profesionale ale lui Joe Biden și Don Graves au continuat să se împletească. Graves, acum șef pentru responsabilitate corporatistă și relații comunitare la Key Bank, nu numai că a făcut donații pentru campania electorală din 2020 a lui Joe Biden, dar a și avut un rol activ în acțiunile filantropice ale fostului vicepreședinte.

Contribuabilii din Hawaii nu au avut parte de satisfacțiile de care s-a bucurat Graves de pe urma relațiilor sale cu familia Biden.

La doar câteva luni după ce HSDC a semnat acordul cu „mbloom” cu firma lui Hunter Biden, fondul a fost implicat într-un scandal.

Două dintre primele companii care au primit capital de la „mbloom” erau deținute de două persoane private, Arben Kryeziu și Nick Bacanic, însărcinate cu administrarea fondului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scandalul a luat o amploare și mai mare după ce compania deținută de Bacanic a dat faliment, fără a raporta vreun profit, iar Kryeziu a fost descoperit că a încălcat regulamentele Comisiei de Reglementare a Acțiunilor.

HSDC, care inițial a considerat „mbloom” ca pe o oportunitate de a diversifica economia statului Hawaii, centrată exagerat pe servicii, a trebuit să ia măsuri pentru stabilizarea fondului.

Eforturile s-au dovedit zadarnice, mai ales după ce Archer a fost inculpat pentru că a fraudat un trib de amerindieni, în mai 2016.

Acuzațiile aduse împotriva lui Archer decurgeau în parte din alegațiile potrivit cărora el și un asociat al său au folosit obligațiunile tribale pentru a crește cursul acțiunilor Code Rebel, o companie care îi aparținea de asemenea lui Kryeziu.

A doua zi după formularea actului de acuzare, RST Partners a acceptat să-și cedeze participația la „mbloom” unui investitor prezentat de HSDC.

Nu se cunoaște dacă firma lui Hunter Biden și-a recuperat investiția inițială de cinci milioane de dolari.

Speranțele pentru salvarea „mbloom” nu s-au realizat, dat fiind că nu s-au concretizat noi investiții. În iunie 2016, HSDC a închis fondul pentru a evita ca banii contribuabililor hawaieni să fie risipiți în continuare.