CONSILIERE: Ce job să aleg?

CONSILIERE: Ce job să aleg?

Vă răspunde Alina Botezatu, managing partner la Perspective Group.

Ana-Maria Soare, din Bucureşti: Am două oferte de muncă şi nu ştiu pe care dintre ele să o aleg. Este vorba despre un post în domeniul în care am studiat, dar unde aş avea o leafă mică, şi de un job nu tocmai cel pe care l-am visat, dar cu un salariu mare pentru un prim loc de muncă: 1.600 de lei. Opţiunea pentru un post bine plătit, diferit de domeniul în care aţi studiat, merită luată în considerare. Mare atenţie! Cu cât veţi lucra mai mult pe o specializare diferită, cu atât mai greu va fi să reveniţi la o carieră bazată pe studiile iniţiale.

În acelaţi timp, dacă veţi pleca imediat ce aveţi o altă ofertă, dovada de stabilitate şi loialitate nu va fi punctul dumneavoastră forte în percepţia viitorilor angajatori . Există şansa ca în cadrul acelei companii să puteţi să migraţi către departamentul şi domeniul în care aţi studiat şi care vă place.

Atenţie, în acest caz, salariul poate chiar să scadă, iar volumul de muncă să fie mai mare. Există şi posibilitatea ca noua colaborare să vi se potrivească.

Ne puteți urmări și pe Google News