Bătălia se va da pentru cele 31 de funcţii de vicepreşedinţi; pentru ele s-au înscris în cursă 57 de liberali.

La Congresul PNL va participa şi o delegaţie a PDL, din care vor face parte şi Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu, liderul PDL urmând să susţină un discurs.

Interesant este faptul că un apropiat al lui Crin Antonescu, deputatul Radu Zlati împărţea pliante prin care se cerea desemnarea fostului şef al PNL drept candidat la prezidenţiale al PNL-PDL.

PNL va adopta şi o Rezoluţie prin care va renunţa la Internaţionala Liberală şi ALDE. De altfel, în prima zi a Congresului PNL, temperatura a fost ridicată doar de conflictul din Delegația Permanentă dintre Norica Nicolai și Crin Antonescu. Europarlamentarul PNL, pusă cap de listă la europarlamentare de Antonescu, l-a atacat virulent pe acesta în ultimele ieșiri publice spunând, printre altele, că nu este de acord cu aderarea PNL la PPE. În replică, Antonescu a spus că atacul Noricăi Nicolai la adresa sa a fost „jegos”. „Era de datoria mea să clarific lucrurile, dacă mai era nevoie – și era nevoie – după o asemenea mizerie, în fața colegilor din Delegația Permanentă”, a spus Antonescu.

Te-ar putea interesa și: