În această perioadă este vremea așa ziselor „răceli estivale”. Mai exact, este vorba de reacțiile alergice la ambrozie, una din plantele cu cel mai mare factor alergen, care, de cele mai multe ori, prezintă aceleași simptome ca răcelile obișnuite.
Potrivit csid.ro, alergia la ambrozie este una dintre cele mai răspândite din România. Polenul toxic al acestei plante intră în atmosferă la începutul lunii august și ține până în noiembrie, când vremea începe să se răcească.
Potrivit specialiștilor, reacția alergică la ambrozie seamănă foarte mult cu o răceală obișnuită, mai ales în lunile de vară. Din acest motiv, cei afectați, de multe ori încearcă să combată simptomele deranjante prin ceaiuri și medicamente de răceală, total neeficiente în cazul alergiilor.
Semnul distinctiv ar fi faptul că în cazul unei reacții alergice la ambrozie, persoana în cauză nu va prezenta urme de febră, iar restul simptomelor vor avea o intensitate ridicată: strănuturi, congestie nazală, rinoree, umflarea și înroșirea ochilor, pierderea mirosului, dureri mari de cap, oboseală cronică, somnolență și o stare generală de rău. Persoanele afectate sunt acelea alergice la polen, iar tratamentul este destul de simplu: administrarea unor antihistaminice orale care își fac efectul în maximum 24 de ore.