UPDATE. Nouă persoane, opt bărbaţi şi o femeie, au fost arestate preventiv, sâmbătă seara, pentru că au omorât în bătaie un tânăr din localitatea braşoveană Crizbav. Conform preşedintelui Tribunalului Braşov, Gabriela Ciolacu, inculpaţii nu au furnizat declaraţii, iar ulterior deciziei judecătorului de drepturi şi libertăţi, au formulat contestaţii împotriva încheierii de şedinţă.

Gabriela Ciolacu a precizat, conform Agerpres, că cei nouă l-ar fi lovit cu bâtele şi picioarele pe bărbat, ”până la decesul acestuia”. Scandalul s-a iscat după ce rudele victimei ar fi agresat o tânără din familia agresorilor.

Știrea inițială:

Un adevărat război s-a iscat vineri între două clanuri din comuna brașoveană Crizbav. Bărbații s-au bătut cu bâtele, dar și cu pumnii și picioarele, unul din ei fiind, în cele din urmă, ucis. Un tânăr de 31 de ani a suferit rani grave la cap si abdomen în urma loviturilor încasate cu bâte și cu picioarele de la rivali. El a fost preluat de un echipaj al ambulanței, dar nu a putut fi salvat.

”La data de 8 mai 2020, în jurul orei 21,00 pe raza localității Crizbav, județul Brașov a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane, în urma căruia un bărbat în vârstă de 31 ani a suferit mai multe lovituri în zona capului și corpului. Acesta a fost preluat de un echipaj al ambulațtei, ulterior decedând.

Cu ocazia cercetărilor efectuate au fost identificate persoanele participante la altercație, acestea fiind conduse la sediul Poliției în vederea audierii. 9 persoane au fost reținute și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventiva al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de omor calificat”, se arată într-un comunicat trimis de IPJ Brașov.

Cei nouă vor fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă, într-un dosar vizând săvârșirea infracțiunii de omor, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.