Editura Evenimentul si Capital

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

Autor: | | 8 Comentarii | 2824 Vizualizari

Joi, 23 iunie 2016, poate fi considerată o zi istorică pentru mandatul lui Klaus Iohannis, din care mai e puţin şi se fac deja doi ani.

Joi, 23 iunie 2016, Departamentul Comunicare Publică de la Cotroceni a dat publicităţii un Comunicat din care citez: „Informaţiile prezentate în acest material de presă nu corespund realităţii. Utilizarea în spaţiul public a temei situaţiei cetăţeanului român răpit în Burkina Faso pentru alimentarea unor speculaţii de tip politic este iresponsabilă şi inadmisibilă, putînd afecta grav eficienţa demersurilor Celulei de criză interinstituţionale care gestionează, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe şi Serviciului de Informaţii Externe, acest dosar sensibil”.

„Cotidianul central” invocat în text e ziarul Evenimentul zilei. În numărul de joi, 23 iunie 2016, ziarul a publicat informaţia potrivit căreia din cauza conflictului dintre Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu, românul răpit în Burkina Faso n-a putut fi eliberat.

Caracterul de zi istorică e dat zilei de joi, 23 iunie 2016 tocmai de acest Comunicat:

E pentru prima dată în mandatul de tîrîş-grăbiş al lui Klaus Iohannis cînd românii află că la Cotroceni există, plătit de la Buget, un Departament de Comunicare Publică. E pentru prima dată de la răpirea românului cînd românii aud de o aşa-zisă Celulă de criză instituţională alcătuită pentru soluţionarea problemei. Deşi în ultimul an s-a scris şi s-a zis pe rupte despre răpirea românului, nici o Autoritate, nici măcar Celula de criză, n-a dat vreun semn c-ar durea-o în altă parte decît în cot sau în fund de soarta românului. Nu ştiu dacă ştirea dată de Evenimentul zilei e exactă sau nu. Ştiu însă că reacţii furibunde, de-a dreptul isterice, la materiale apărute în presă am mai întîlnit doar pe vremea Preşedinţiei lui Ion Iliescu. Despre Klaus Iohannis s-au publicat în ultimul an numeroase informaţii mai mult sau mai puţin corecte. Unele de o gravitate ieşită din comun. La nici una Preşedinţia n-a reacţionat. Nu printr-un Comunicat, dar nici măcar printr-un telefon dat de aşa-zisul Departament de Comunicare Publică. Nota de isterie şi nota de noutate în materie de reacţie la cele scrise în presă cer o explicaţie. Şi explicaţia nu poate fi alta decît aceea că preşedintele Klaus Iohannis, altfel mai indiferent decît un dîmb la ce scrie presa despre el, ş-a ieşit din minţi la apariţia acestei ştiri. Numai o ieşire din minţi ar putea explica reacţia disproporționată la un material care, aşa cum am mai zis mai sus, chiar neadevărat fiind, nu-l coboară pe Klaus Iohannis în sondaje nici măcar cu o sutime. Repet, au fost informaţii, mai mult sau mai puţin adevărate publicate de presă despre Klaus Iohannis (de la învîrtelile cu casa de la Sibiu pînă la escrocheria cu zecile de mii de euro luate de pe o carte scrisă de alţii), cu un evident potenţial de lovitură politică şi, cu toate acestea, Klaus Iohannis n-a scos nici măcar un Mac din binecunoscutul Mac-Mac. Ieşirea din minţi a avut loc nu din cauza materialului, ci din cauza celui suspectat de Klaus Iohannis de a fi în spatele Informaţiei: Mihai Răzvan Ungureanu.

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi.

LOVITURA pentru romanii cu CREDITE! EURO a atins un nou RECORD! Ce anunta BNR

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI