Imagini dramatice ale incidentului, difuzate de canalul TV France 3 Normandie, arată cum vasele de pescuit se ciocnesc între ele și cum obiecte contondente sunt aruncate de către pescari.

Conflictul care durează de foarte multă vreme are la bază o zonă bogată în scoici din Canalul Mânecii, pe care pescarii francezi sunt împiedicați să le recolteze din cauza legilor franceze cu privire la  protecția mediului. Dimitri Rogoff, șeful unei asociații a pescarilor din Normandia, a declarat că scenele violente "demonstrează exasperarea pescarilor din Normandia ,care sunt blocați de către stat într-o situație care persistă și nu se schimbă".

"Îi îndemn pe toți să evite situațiile care pun în pericol viața oamenilor", a declarat liderul sindical.

”Asociația Scoțiană a Pescarilor de Pește Alb” a condamnat atacul violent al  pescarilor francezi. "Atacul asupra navelor noastre este îngrozitor", a spus grupul. Federația Națională a Organizațiilor Pescarilor din Marea Britanie a făcut apel la calm, afirmând faptul că  disputa ar trebui rezolvată prin negocieri. "Am ridicat problema în fața guvernului britanic și am cerut protecție pentru navele noastre care pescuiesc în mod legitim", a declarat pentru BBC directorul  executiv al asociației, Barrie Deas. "Problemele mai profunde din spatele conflictului ar trebui rezolvate vorbind în jurul mesei, nu în largul mării unde oamenii ar putea fi răniți".