Evenimentul ZileiSportConference League. FCSB și Anderlecht, luptă surdă pe Arena Națională. Un arbitru cu ochelari de cal a stricat jocul

Conference League. FCSB și Anderlecht, luptă surdă pe Arena Națională. Un arbitru cu ochelari de cal a stricat jocul

Conference League. FCSB și Anderlecht, luptă surdă pe Arena Națională. Un arbitru cu ochelari de cal a stricat jocul
FCSB și Anderlecht Bruxelles au terminat nedecis, scor 0-0, disputa de pe Arena Națională, ce a avut loc joi seara și a contat pentru grupele Conference League. Un arbitru depășit de joc a stricat cheful ambelor echipe.

FCSB a remizat, scor 0-0, joi, pe „Arena Națională”, în confruntarea cu Anderlecht Bruxelles, din Grupa B a Conference League. A fost o confruntare lipsită de spectacol, în majoritatea timpului, iar ambele echipe rămân cu frustrarea câte unei lovituri de la 11 metri, neacordate de arbitrul austriac Sebastian Gishamer.

Și FCSB, și Anderlecht au avut penalty

FCSB a avut un penalty în minutul 29, belgienii au reclamat și ei unul, în minutul 84. În prima repriză, Dawa a fost blocat neregulamentar de portarul oaspeților. În a doua parte, Crețu l-a trântit în propriul careu pe Esposito. În fiecare dintre aceste două faze se impunea acordarea unui penalty, dar arbitrul austriac a lăsat jocul să continue.

Anderlecht a avut prima ocazie în min. 34, când Târnovanu a respins reluarea lui Fabio Silva, la centrarea lui Amuzu. FCSB şi-a creat două ocazii până la pauză, cu şuturi de la distanţă: mingea expediată de Edjouma (39) de la 20 de metri, s-a dus puţin pe lângă, iar voleul lui Pantea (41) de la 26 de metri, a fost deviat de un fundaş.

La reluare, oaspeţii au creat pericol la poarta echipei bucureştene prin ”veteranul” Refaelov, mai întâi cu un şut-centrare (53), prins de Târnovanu, iar apoi cu un şut de la 22 de metri, prins de portar în doi timpi (57). Un minut mai târziu, Fabio Silva nu a reuşit să ajungă la centrarea lui Murillo (58). Arnstadt (65) şi-a încercat lansa de la 20 de metri, dar Târnovanu a apărat.

Cordea a avut o mare şansă de a marcat în min. 78, pe un contraatac lansat de Olaru, dar a ratat faţă în faţă cu portarul.

În celălalt meci al grupei, West Ham United a învins-o pe Silkeborg, cu 3-2, în Danemarca.

FCSB va juca următoarele două partide cu Silkeborg, pe 6 octombrie în deplasare, iar pe 13 octombrie la Bucureşti.

FCSB – Anderlecht Bruxelles 0-0

Bucureşti, Arena Naţională
Europa Conference League – Grupa B

Au evoluat echipele:
FCSB: 32. Ştefan Târnovanu – 2. Valentin Creţu, 5. Joyskim Dawa, 16. Joonas Tamm, 28. Alexandru Pantea (33. Risto Radunovic, 69) – 26. Răzvan Oaidă, 18. Malcom Edjouma, 27. Darius Olaru (6. Denis Haruţ, 90) – 11. David Miculescu (98. Andrei Cordea, 59), 90. Bogdan Rusu (96. Andrea Compagno, 46), 10. Octavian Popescu (căpitan; 9. Ianis Stoica, 90). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 99. Andrei Daniel Vlad – 22. Radu Boboc, 77. Sorin Şerban, 20. Marco Dulca, 80. Eduard Radaslavescu, 7. Florinel Coman.
Anderlecht: 30. Hendrik van Crombrugge (căpitan) – 56. Zeno Debast, 4. Wesley Hoedt, 14. Jan Vertonghen – 62. Michael Murillo, 61. Kristian Arnstad, 55. Marco Kana (10. Yari Verschaeren, 71), 18. Majeed Ashimeru, 7. Francis Amuzu (59. Julien Duranville, 76) – 99. Fabio Silva, 11. Lior Refaelov (70. Sebastiano Esposito, 83). Antrenor: Felice Mazzu.
Rezerve neutilizate: 26. Colin Coosemans, 63. Timon Vanhoutte – 3. Hannes Delcroix, 5. Moussa Ndiaye, 24. Abdulrazaq Ishaq, 27. Noah Sadiki, 29. Mario Stroeykens, 46. Anouar Ait El Hadj, 54. Killian Sardella.


Accesează: