Evenimentul Zilei > Actualitate > Conducerea ISC a petrecut în timp ce românii se luptau cu inundațiile. Chefuri și râsete, bidoane de vin și femei. FOTO
Conducerea ISC a petrecut în timp ce românii se luptau cu inundațiile. Chefuri și râsete, bidoane de vin și femei. FOTO

Conducerea ISC a petrecut în timp ce românii se luptau cu inundațiile. Chefuri și râsete, bidoane de vin și femei. FOTO

În timp ce românii se luptau să-și scape propria viață din calea inundațiilor, conducerea instituției responsabile de sprijinirea cetățenilor români în situații de urgență, precum cea amintită, chefuia, în hohote de râs, alături de femei.

În timp ce România se confrunta cu grave efecte ale fenomenelor meteo adverse, precum inundațiile, semnalate cu precădere în centrul și vestul teritoriului, autoritățile responsabile de asigurarea sprijinului pentru cetățeni, dar și a evitării unor posibile tragedii chefuiau pe bani publici, la un local de patru stele.

Conducerea Inspectoratului de Stat în Construcții a fost surprinsă în mijlocul unei „întâlniri de lucru”, în cadrul căreia însă, nu pare să se fi discutat cu seriozitate recurgerea la măsuri de urgență pentru a evita clădiri afectate de ape, locuințe prăbușite sau alte dezastre.

Șeful ISC, Romulus Bulacu, în hohote de râs în timp ce românii au rămas fără acoperiș deasupra capului

Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) are atribuții explicite impuse de legislație și reglementări naționale, pentru a sprijini românii în cazul declanșării unor situații de urgență, precum inundațiile. Dacă autoritățile se mobilizează și intervin în timp util, prănbușirile de clădiri, baraje, alunecările de teren și alte astfel de tragedii cauzate de valurile de apă agresive pot fi evitate.

În timp ce românii se luptau să-și salveze viețile din cauza inundațiilor care au ras totul din drum, șeful ISC Romulus Bulacu, a fost surprins chefuind pe bani publici, râzând în hohote, în timpul unei „întâlniri de lucru”. Întreaga conducere a ISC s-a aflat la Hotelul „Clermont”, de patru stele, din mărginimea Covasnei, unde s-a discutat despre orice altceva, numai despre cum se poate interveni pentru sprijinirea românilor nu.

Cum a decurs cheful conducerii ISC. Ce au făcut autoritățile

În după-masa zilei de 18 iulie, duminică, au ajuns la hotelul „Clermont” din Covasna. Fiecare după posibilități – unul cu un Hyundai Tucson, altul cu o Dacia Duster etc. Spre seară, conducerea ISC a ieșit pe terasa hotelului. O parte dintre cei aflați la locul respectiv s-au destins și cu câteva halbe cu bere, râzând și povestind bancuri.

În a doua parte a serii, autoritățile s-au deplasat către o sală de evenimente, unde s-au bucurat de gustul vinului transportat, în portbagaje, în bidoane de cinci litri.

Șefului ISC „i se taie genunchii” în lift. Vinul se suie el la cap, dar se mai lasă și-n picioare!, notează ziuanews. Aflat în lift, nu l-au mai ținut picioarele și a simțit nevoia să se lase pe vine.

„Ședința de lucru” s-a terminat abia după miezul nopții, însă fără a fi hotărâtă nicio decizie referitoare la intervenția pentru sprijinirea românilor traumatizați de efectele devastatoare ale inundațiilor.

Ce a făcut conducerea ISC a doua zi. Romulus Bulacu și „femeia misterioasă”

Luni, 19 iulie, conducerea ISC ia micul dejun, după care participă, din nou, la o „ședință de lucru”, care a început pe la amiază și a durat aproximativ două ore. Ulterior, câteva dintre mașini s-au deplasat „pe teren”, de unde șeful ISC, Romulus Bulacu, s-a întors cu o femeie misterioasă care avea să devină „atracția serii”.

Împreună, cei doi au petrecut pe bancheta din spate a mașinii, după care au coborât. Șeful ISC nu o scapă nicicum din ochi pe femeia misterioasă, îmbrăcată elegant și răspândind aromă de parfum scump.

După ce Romulus Bulacu și femeia în cauză au ajuns înapoi la hotel, conducerea ISC s-a întâlnit, din nou, în aceeași sală de evenimente în care a petrecut cu o zi înainte. Între timp, la fața locului a apărut și Ovidiu Costea, fost șef al SC „Ardealul” și actual proprietar al hotelului „Clermont”.

În jurul orei 22.00, conducerea ISC a ieșit în curtea din spate a hotelului, unde s-a relaxat într-un foișor. După o oră, aproximativ, și-a făcut apariția, în același loc, și Romulus Bulacu cu femeia lui, curtată de toți colegii șefului ISC. Nu a stat mult, s-a ridicat și s-a retras în camera lui. Restul persoanelor din ISC au mai petrecut 30 de minute la discuții, după care s-au retras și ei.

Femeia misterioasa a lui Bulacu a fost surprinsă, mai târziu, la o cafea „pe fugă”, în timp ce aștepta mașina 4×4 a ISC, pentru a se odihni, cel mai probabil alături de iubitul inimii sale, pe bancheta din spate.