Evenimentul ZileiPoliticaAdevărata bombă în condamnarea lui Dragnea? Nimeni nu s-a gândit la asta. Breaking news în România

Adevărata bombă în condamnarea lui Dragnea? Nimeni nu s-a gândit la asta. Breaking news în România

Adevărata bombă în condamnarea lui Dragnea? Nimeni nu s-a gândit la asta. Breaking news în România
Imediat după anunţul cu privire la condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni, jurnalistul Ion Cristoiu a avansat o teorie spectaculoasă, legată de efectele acestei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, Ion Cristoiu consideră că adversarii politici ai PSD vor avea mult de pierdut în perspectiva viitoarelor dueluri electorale.

„Este cea mai mare lovitură primită de opoziţie. Au creat din Dragnea un monstru pe care l-au identificat cu PSD. În acest moment toţi cei anti-Dragnea au pierdut subiectul-ţintă. Presa anti-Dragnea să găsească acum un alt monstru! Pentru Opoziţie, în perioada următoare nu văd care va fi tema. Care mai poate fi tema dacă până acum era Dragnea la puşcărie?! Acum PSD, chiar dacă va avea un preşedinte interimar, e un partid care a primit o lovitură în moalele capului pentru că a fost închis şeful”, a declarat Ion Cristoiu la Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost condamnat luni, 27 mai 2019, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Sentința este definitivă. Astfel, judecătorii au menținut condamnarea din prima instanță. Totodată, Liviu Dragnea trebuie să plătească 23.414 lei despăgubiri civile.  

Dragnea a fost condamnat în dosarul pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid (PSD) la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus achitarea următorilor inculpați:

– Şefu Olguţa a fost condamnată la un an cu suspendare pentru fals intelectual, pe un termen de încercare de 3 ani

– Constantin Balaban a primit un an cu suspendare pentru fals intelectual, cu un termen de încercare de 3 ani

– Adriana Botorogeanu a primit 2 ani cu suspendare, cu termen de încercare 4 ani

– Miloş Rodica a fost condamnată la 3 ani cu suspendare

– Marineci Gabriel a primit 3 ani cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani

– Bombonica Prodan (n.r. – fosta soţie a lui Liviu Dragnea) a fost achitată pentru abuz în serviciu

– Gheorghe Nicușor a primit 3 luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

De asemenea, se extind cercetările asupra fostei soții a șefului PSD, Liviu Dragnea.

Amintim că în prima instanță, Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

La ultimul termen, cel de lunea trecută, din 20 mai, judecătorii completului de 5 de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au hotărât ca sentința în procesul lui Liviu Dragnea să fie pronunțată pe 27 mai.

 

 

 


Accesează: