Concurs de scrisorele de amor la „A.D. Xenopol“

Concurs de scrisorele de amor la „A.D. Xenopol“

Cine crede că poate face cea mai frumoasă declaraţie de dragoste ar fi bine să se pună pe scris. Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol“, din Arad, a demarat în această lună, „luna iubirii“, cea de-a doua ediţie a unui concurs inedit de scrisori de dragoste.

Coordonatorul proiectului, Lucia Bibarţ, a declarat că „acest concurs se adresează cititorilor de toate vârstele şi se va desfă- şura joi, 21 februarie. Scrisorile de dragoste pornesc de la o tematică eminesciană, respectiv corespondenţa dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle. De aceea concursul este intitulat «Dulcea mea Doamnă şi Eminul meu iubit»“.

Puteţi scrie cu o pană exact ca romanticii de acum sute de ani sau la calculator. Nu contează cât de parfumată e scrisorica de amor, important e rezultatul, adică sentimentele care să-i dea gata pe cei din juriu. Misivele de amor pot fi expediate prin e-mail, la bja-achizitii@aradlibrary. org sau pot fi duse direct la bibliotecă.

Scrisorile de dragoste primite vor fi citite pe 21 februarie la ora 12.00, în sala de artă şi multimedia a bibliotecii din Arad, iar cele mai tari declaraţii de amor vor fi publicate în presa locală şi vor fi reunite într-o expoziţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Termenul-limită e data de 21 februarie. Anul trecut, când a avut loc prima ediţie a concursului, numărul arădenilor care au trimis răvaşe de amor a fost foarte mare, iar vârsta îndrăgostiţ ilor diferită: de la tineri până la cititorii „veterani“ ai bibliotecii arădene.