Comuna Parva din județul Bistrița-Năsăud va putea dispune de un obiectiv turistic unic. Aici se va construi cel mai mare pod suspendat din Europa, care se va ridica la o înălțime de 200 de metri.
Comuna Parva va avea cel mai mare pod suspendat din Europa
Primarul Ioan Strugari a anunțat că suma pe care o solicită este în valoare de șase milioane de euro cu o cofinanțare de 2%. Proiectul a fost depus la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest pe componenta de turism rural încă din luna aprilie.
În acest fel comuna Parva, cunoscută pentru peisajele sale, ar putea să aibă cel mai înalt pod suspendat din Europa. Planificat să fie construit la o înălțime impresionantă de 200 de metri. Cu siguranță acest pod ar putea să atragă turiști din țară dar și din Europa.
Cel mai înalt pod din Europa se va construi în România
Primarul comunei Parva speră să obțină finanțare prin programul de turism rural și, dacă proiectul va fi aprobat, să transforme satul într-o atracție turistică majoră.
„Pe 29 aprilie, am depus cu succes un proiect la care am ținut foarte mult să găsim o linie de finanțare încă din 2020. Astfel, am reușit să depunem un proiect care trece de granițele României și se pare că va fi cel mai înalt pod suspendat din Europa. Italia a inaugurat recent un pod desemnat ca fiind cel mai înalt suspendat din Europa, având o înălțime de 175 m, în timp ce al nostru se ridică aproape la 200 m. Ne rugăm ca să trecem cu bine eligibilitatea și să semnăm contractul de finanțare. Să fie cu ajutorul Domnului!”, a scris primarul comunei Parva, Ioan Strugari, pe social media.
Primarul comunei: Eu sper că vom atrage 100.000 de turiști
Primarul Ioan Strugari speră că această construcție să atragă 100.000 de turiști. Edilul mai spune că Parva are potențial să primească turiști fiindcă sunt multe case cu etaj goale.
„Eu nu cred în astfel de minuni, dar fiind unică în România, eu sper că vom atrage 100.000 de turiști. Parva are potențial să primească turiști fiindcă sunt multe case cu etaj goale. Copiii sunt plecați în străinătate, au bani, acasă stau doar părinții, când vor ști că le pot transforma în pensiuni, situația va fi alta. Proiectul acesta are însă puterea de a deschide zona turistică de aici până la Cluj. Ai venit cu avionul la Cluj, te-ai urcat în autocar, ai vizitat zona, te-ai dus mai departe. Cel puțin județul Bistrița-Năsăud se poate dezvolta prin acest proiect”, a mai spus Ioan Strugari.