Dosarul penal cu nr. 456/P/2014 a fost format ca urmare a plângerii penale formulate de Vlad – Nicolae Savulescu, fost director al Direcției Privatizare – Concesionare a ADS, care a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Anunțul a fost făcut de site-ul Lumea Justiției (www.luju.ro), apropiat trustului Intact.

Potrivit plângerii, disponibilă pe luju.ro, fostul director din ADS a acuzat faptul că actualul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, împreună cu alți funcționari, a refuzat să pună la dispoziția acuzaților din dosarul ICA actele prin care Ministerul Agriculturii, prin adresa 190721/14.10.2008 și actele subsecvente, sub semnătura fostului ministru Dacian Ciolos, s-a constituit la cererea DNA, parte civilă în dosarul ICA, pentru suma de 60,6 milioane euro.

  • În plângerea penală înregistrată la 1 aprilie 2014 la PICCJ, se arată că în repetate randuri s-a cerut minstrului Daniel Constantin să pună la dispoziția instanței și a avocaților apărării documentele din 2008 care au stat la baza constituirii ministerului ca parte civilă în acest dosar.  

Într-un mesaj publicat pe 1 ianuarie 2015, pe blogul său, Dan Voiculescu l-a amintit pe Daniel Constantin, printre alte nume de politicieni, magistrați sau jurnaliști.

"Anul 2015 va fi anul în care Basescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan (n.r. judecătorii care l-au condamnat), Daniel Constantin (n.r. președintele Partidului Conservator) vor fi judecați de Dumnezeu, dar și de justiție. Același lucru se va întâmpla și cu acoliții lor (Sorin Oancea, Mihai Craiu, Dan Andronic). Eu nu-mi doresc decât ca justiția să facă dreptate", este mesajul publicat de Dan Voiculescu pe blogul personal.