Complexul de lux în care s-a refugiat Vladimir Putin. Cum arată palatul preferat al șefului de la Kremlin

Complexul de lux în care s-a refugiat Vladimir Putin. Cum arată palatul preferat al șefului de la Kremlin sursa foto Twitter

Vzladimir Putin își petrece zilele de vacanță într-o proprietate luxoasă aflată la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe malul Lacului Valdai. Este vorba despre o locuință de lux pe care o deține în coproprietate cu miliardarul Iuri Covalciuc, cunoscut drept bancherul personal al lui Putin. Vladimir Putin a părăsit Moscova imediat după discursul prin care a anunțat mobilizarea parțială a rezerviștilor ruși.

Locul în care se relaxează Vladimir Putin, în aceste zile, în vreme ce tinerii ruși sunt mobilizați pe frontul din Ucraina este situată într-o pădure, pe malul Lacului Valdai. Proprietatea este amplasată la jumătatea distanței dintre capitala Moscova și orașul Sankt Petersburg.

Despre această clădire se știe că este foarte luxoasă, așa cum reiese din cele câteva fotografii care circulă în spațiul public. Jurnaliștii vorbesc despre un adevărat palat cu o curte imensă, cu multe dormitoare în care pot fi cazați mai mulți oaspeți. Complexul lui Putin este definiția luxului, dispunând de un spa cu trei etaje, piscină, precum și de un salon de înfrumusețare personal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Fundației Anticorupție, înființată de activistul rus Alexei Navalnîi, acest complex este destinația de vacanță preferată de Vladimir Putin. Se pare că acest complex este deținut în coproprietate cu oligarhul Iuri Covalciuc, cunoscut drept bancherul personal al dictatorului de la Kremlin.

O jurnalistă independentă, Farida Rustamova, susține Vladimir Putin ar fi preînregistrat mai multe videoclipuri care vor fi lansate public.  Astfel, încearcă să ascundă faptul că a părăsit Kremlinul în aceste momente în care Rusia se confruntă cu probleme majore. Aceeași sursă spune că Putin și-a odihnit „trupul și sufletul” la complexul de lux.

sursa foto: Twitter

Putin a plecat în vacanță

Mai multe surse independente au confirmat că Vladimir Putin a părăsit Moscova și a plecat într-o vacanță de o săptămână. S-a întâmplat chiar în timp ce televiziunile ruse difuzau discursul său cu privire la mobilizarea parțială a rezerviștilor. Videoclipul în care Putin anunță mobilizarea parțială a fost lansat la opt dimineața, dar este aproape sigur că a fost preînregistrat pentru că președintele rus de obicei doarme la acea oră.

Mai târziu în acea zi, Putin a fost filmat într-o călătorie la Veliky Novgorod, unde a vizitat o școală tehnică și a asistat la un concert. Imediat după concert, potrivit unor surse din cercul apropiaților săi, Putin a decis să ia o pauză și să plece în vacanță, pentru cel puțin o săptămână.

El este așteptat să revină în public, la Moscova, abia în a doua parte a săptămânii viitoare. Pentru joia viitoare, Vladimir Putin are programată o vizită într-o mare regiune industrială.

Sursa foto. Twitter

sursa foto. Twitter

Vladimir Putin nu a fost prezent la manifestarea de susținere a referendumurilor de anexare a celor patru regiuni ocupate din Ucraina. Deși prezența lui era așteptată, așa cum s-a întâmplat și la precedentul miting, de susținere a războiului, din primăvară, Putin nu a mai apărut în centrul Moscovei. În schimb, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele a avut de rezolvat „afaceri la Kremlin”.