Evenimentul Zilei > Politica > „Compasul Ierusalimului” i-a fost înmânat lui Liviu Dragnea
„Compasul Ierusalimului” i-a fost înmânat lui Liviu Dragnea

„Compasul Ierusalimului” i-a fost înmânat lui Liviu Dragnea

„Compasul Ierusalimului”, cea mai înaltă distincție a Congresului Evreiesc European a fost acordată și următorilor lideri: Yves Leterm - Prim Ministru al Belgiei, Petr Nečas - Prim Ministru al Republicii Cehe, Antonio Samaras - Prim Ministru al Republicii Elene, Martin Schulz - Presedinte Parlament EU

Președintele PSD Liviu Dragnea este primul român căruia i-a fost înmânat „Compasul Ierusalimului”, cea mai înaltă distincție a Congresului Evreiesc European. Ceremonia a avut loc ieri seară la Bruxelles, în cadrul unui dineu prilejuit de aniversarea a 30 de ani de existență a Congresului Evreiesc European, președintele acestei organizații, Moshe Kantor, fiind cel care i-a acordat înalta distincție liderului social-democrat român.
”Congresul Evreiesc European este o organizație care a lucrat neobosit pentru revitalizarea vieții evreiești în Europa, o Europă puternică și unită, una care protejează cetățenii împotriva tuturor formelor de discriminare, ură și intoleranță, care nu ar trebui să se regăsească în niciun discurs public sau privat”, a punctat președintele PSD, Liviu Dragnea, în discursul său.

El a reamintit că este mândru că a depus în Parlamentul de la București "Legea privind promovarea demnității umane și toleranță față de diferențele de grup", precizând totodată că deși nu a fost un proces ușor, a fost unul cît se poate de necesar.

”Consider că această lege este un pas înainte, care va aduce beneficii tuturor cetățenilor noștri și ajută să se dezvolte un mediu de
înțelegere și respect reciproc prin educație. Aceasta este o chestiune esențială nu doar acum, ci si pentru generațiile viitoare. Trebuie să fim toți în stare să creăm lumea noastră în siguranță, prietenie și securitate”,
a mai adăugat liderul social-democrat.

În finalul intervenției sale, Liviu Dragnea a mai spus că este onorat de premiul primit și consideră că acesta este un stimulent pentru a face mai mult.

„Compasul Ierusalimului” a fost acordată și următoarelor personalități: .

Fostul premier britanic Tony Blair a fost prezent la acest moment aniversar. Liviu Dragnea a discutat cu Tony Blair despre posibilitățile de stimulare a relațiilor României cu Marea Britanie, criza refugiatilor și despre subiectele comune, aflate pe agenda țărilor din Uniunea Europeană. Un alt subiect abordat a fost și cel al investițiilor, deoarece în anul 2014 volumul schimburilor comerciale bilaterale a înregistrat un record (350 milioane de euro), situație care ar fi de dorit să se repete. Romania exportă în Marea Britanie: mașini, utilaje, produse agricole, farmaceutice și textile.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: