Compania lui Zuckerberg A LANSAT pe piaţă ochelarii pentru REALITATEA VIRTUALĂ

Compania lui Zuckerberg A LANSAT pe piaţă ochelarii pentru REALITATEA VIRTUALĂ

Jurnaliştii americani au testat în premieră noul dispozitiv lansat de Oculus, companie care aparţine Facebook după ce a cumpărat-o în urma cu doi ani cu suma de 2 miliarde de dolari. Oculus Rift este primul gadget de realitate virtuală care este lansat pe piaţă şi costă 600 de dolari sau 1500 achiziţionat cu un calculator.

Gadget-ul vine însoţit de o telecomandă, un sistem audio  la care se adaugă un dispozitiv de control wireless Xbox One. Utilizatorii HTC vor trebui să mai aştepte însă.

Jurnalistul Brian Chen de la New York Times susţine după ce a testat Oculus Rift că acesta este numai începutul, parafrazându-l pe Mark Zuckerberg:   „Imaginați-vă că sunteți la un meci, că studiați într-o clasă cu profesori din toată lumea sau că sunteți consultat de doctor – doar purtând ochelarii acasă”, spunea proprietarul Facebook.

„Deși Rift a bine construit și debordează de potențial, primele aplicații și jocuri nu-i vor impresiona pe împătimiți. În plus, setările sunt mai dificile și e mai greu să te obișnuiești (cu Oculus Rift, n.r.) decât cu telefoanele inteligente și tabletele”, a scrie Brian Chen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oculus rift funcționează cu tehnologii deja existente: un computer cu Windows, monitor, tastatură și mouse. Ochelarii sunt robuști și bine construiți, iar curelele nu incomodează utilizatorul. De asemenea, căștile încorporate oferă un sunet de calitate. Jurnalistul notează că unii utilizatori vor vedea o mică fantă în jurul nasului, pentru că ochelarii sunt făcuți să preia din greutatea care ar fi trebuit suportată de nas.

„Cel mai mare impediment a fost găsirea și descărcarea conținutului din magazinul Oculus. Multe jocuri sunt mai mari de 6 GB. Apoi, nu poți juca și descărca un joc simultan. Așa că va dura câteva ore până colecția de jocuri este îmbogățită”, notează jurnalistul.

 

În ceea ce privește capabilitățile tehnologice, grafica, sunetul și mișcările capului - ceea ce permite dispozitivului să „privească” încotro se uită utilizatorul – sunt ceva SF. Deși setarea este greoaie, „netezimea” graficii și designul de calitate îți dau impresia de calitate.

De altfel, reprezentanții Oculus sfătuiesc utilizatorii să folosească Rift pentru câteva minute la început, apoi să crească timpul de utilizare gradual. Important de ținut minte: faceți pauze scurte după fiecare 30 de minute de utilizare.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că realitatea virtuală poate fi noua platformă majoră pentru IT, scrie DIGI 24.